FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa dalgalanmaya devam edecek!

Dış borsalarda yaşanan şenlik havasından sonra Borsa İstanbul (BİST), güne hafif alımlarla başladı.

Borsa dalgalanmaya devam edecek!

Selçuk Altun - Mynet
Borsa İstanbul (BİST), 238 puan artışla 72.028 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,33 oranında değer kazandı.

Hafta başından itibaren gelişmekte olan ülke borsalarının gerisinde kalan Borsa İstanbul, dün de yüzde 2.5 yükselen gelişmekte olan ülke borsaları arasında günün en az değer kazandıranı oldu. ABD ve Avrupa borsaları ise sırasıyla yüzde 1.4 ve yüzde 0.7 oranında yükseldi.

Fed Başkanı Ben Bernanke'nin genişleyici para politikasına ilişkin açıklamaları global piyasalarda iyimserlik yarattı. Ancak yurt içinde beklentilerin oldukça üstünde gelen cari işlemler açığı döviz ve faiz piyasaları üzerinde olumsuz yönde etkili oldu.

BİST'te bugün de sert hareketlerin devam etmesi bekleniyor. Endeksin bugün 72 bin seviyesinin üzerinde haftayı tamamlamaya çalışacağı öngörülüyor.

Teknik olarak bakıldığında; bu hafta içinde birden çok defa üzeri test edilmekle beraber aşılamaması nedeni ile 73 bin direnci önemini artıyor. Analistler, 73 bin puan aşılıp üzerinde tutunulmadığı sürece 70 bin puan desteğinin görülme ve denenme ihtimalinin yüksek kalmaya devam ettiğini vurguluyor.

FAİZ VE DOLARDAKİ HAREKETLERE DİKKAT!
Önceki gün yüzde 9,25’ten kapanan gösterge tahvil faizi dün yüzde 9,42’den güne başlayıp yüzde 9,32’lere sarksa da BIST kapanışına doğru dolar kuru yeniden 1,95’i aşıp piyasa yapıcı bankaların gecelik repo piyasasında kullandığı tutar giderek artarken yüzde 9,59’a dek yükseliş kaydetti.

Bu sabah dolar 1,95'in altına sarkmış durumda. Doların yeniden 1.95'in üzerine çıkması halinde Merkez’den bugün müdahaleler görülebilir. Dolar kuru ve gösterge tahvil faizinin hareketleri ile BIST’te de stresin arttığı dikkat çekiyor. Bu nedenle bu iki noktayı izlemek borsa yatırımcısı için oldukça önemli.

Bugün yurtiçinde takip edilecek önemli bir veri bulunmuyor. Yurtdışında ise, Euro Bölgesi sanayi üretimi, ABD’de tüketici güven endeksi ile çeşitli merkez bankası başkanlarının konuşmaları piyasalar tarafından takip edilecek.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler