FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa güne nasıl başladı?

Piyasalar, yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde güne yükselişle başladı.

Borsa güne nasıl başladı?

Piyasalar, yarın açıklanacak ve kısa vadede yatırımcıların Fed'in faiz artış stratejisine bakışını belirlemesini beklediği ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde küresel piyasalardaki yatay/hafif alıcılı harekete paralel olarak güne hafif alıcılı başladı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 232 puan artışla 76.199 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,31 oranında değer kazandı.

Dün akşam saatlerinde 2.9571/2.9579 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah 2.9558/2.9570 seviyesinde bulunuyor.

Gözler ABD'den gelecek haberlerde

ABD'de yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin Ağustos ayı için 180 bin kişilik artış göstermesi beklenirken, bu rakam bir önceki ay 255 bin olarak gerçekleşmişti.

Piyasalar Eylül'de bir faiz artırımına dörtte bir civarında olasılık verirken, bu oran Jackson Hole toplantıları öncesinde beşte bir şeklindeydi. Diğer taraftan yıl sonuna kadar yapılacak bir artırım ise yüzde 55 oranda fiyatlanıyor.

Yurt içinde bugün açıklanacak imalat verileri beklenirken, yurt dışında da Almanya ve euro bölgesinden gelecek imalat PMI verileri ile ABD'den gelecek haftalık işsizlik başvuruları takip edilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler