FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa güne primle başladı

TL'nin gelişen ülke para birimlerine paralel olarak değer kazanması borsayı destekliyor.

Borsa güne primle başladı

Liranın gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel olarak değer kazanmasından destek bulanhisse senetleri piyasasının buna bağlı olarak yükseliş eğilimli hareket etmesi bekleniyor. Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi XU100 güne yüzde 0,47 değer kazancıyla 62 bin 734 puandan başladı.

TCMB'nin geçen haftaki faiz artışı öncesi 2,39'a yükselerek tarihi rekor seviyeyi test eden dolar/TL bugün de güne 2,24'ün altında başlarken piyasa bugün Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) vereceği karara odaklanacak.

Dün BIST 100 Endeksi TÜİK'in üç gün önce Ocak ayı enflasyon rakamlarını yukarı yönlü revize etmesinin etkisiyle yüzde 0,46 düşüşle 62 bin 442 puandan kapanmıştı.

HSBC Portföy Yönetimi tarafından yayımlanan bültende "Asya piyasalarındaki pozitif eğilimli karışık seyre de bağlı olarak güne hafif alıcılı bir başlangıç yapabileceğini düşündüğümüz BIST'te TL'deki gelişmeler yön konusunda belirleyici olacak. Endeksin 61 bin 300-63 bin 400 aralığında hareket etmesini bekliyoruz" denildi. Şeker Yatırım tarafından yayımlanan bültende ise "(Endeksin) gün içinde döviz kurundaki hareketler ile birlikte alternatif piyasalar ile yurt dışı borsaların seyrine göre yönünü belirlemesini bekliyoruz" denildi.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler