FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa İstanbul son 2 yılın rekorunu kırdı

Borsa İstanbul 100 endeksi, yüzde 2,87 değer kaybederek 70.280,34 puan ile 31 Mart 2014 tarihinden bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi. Dolar ise 14 Ekim'den beri ilk kez 2.96'yı aştı.

Borsa İstanbul son 2 yılın rekorunu kırdı

BIST 100 endeksi, dünkü kapanışa göre 2.073,82 puan azalırken toplam işlem hacmi 4,9 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 4,42, holding endeksi yüzde 2,15 düşüş kaydetti. Günün kazandıran tek sektör endeksi yüzde 1,11 ile "sigorta", en çok değer kaybeden sektör endeksi ise yüzde 6,14 ile "turizm" oldu.

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, 72.511,95 puanı gördükten sonra, dün olduğu gibi bugün de banka pay piyasalarında yoğunlaşan satışlarla hızlı bir şekilde düşüşe geçti. Endeks, son iki günde toplam yüzde 5,77 değer kaybederken, banka pay piyasalarının haftalık düşüşü yüzde 6'yı aştı.

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ?
ALB Menkul Değerli analisti Enver Elkan, "Fed’in faiz artırmasına kesin gözüyle bakılan bu haftada yabancı fonların gelişmekte olan ülkelerden çıkışları; Rusya, Güney Afrika ve Türkiye başta olmak üzere hızlanmıştır. Türkiye’nin riskli hikayesi bir kenara bırakılacak olursa, Fed haftası öncesinde gelişen piyasalarda genel olarak sermaye çıkışları endişelerinin yer etmesi, fonların fiyat ayırt etmeksizin çıkış eğilimi göstermesine neden oldu.

Türkiye’den geçen hafta gelen makro verilerin iyi olmasına rağmen, risk algısının bu gibi nedenlerden dolayı yüksek kalması TL’nin değer kaybetmesine neden oldu. Aynı zamanda her gelişmekte olan ülkenin kendine özgü makro dengesizlik, finansal istikrarsızlık, siyasi ve jeopolitik risk gibi olumsuz hikayeleri, bu gibi risk algısının çok yüksek olabileceği bir döneme denk geld" dedi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler