FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa yine dibe vurdu, dolar ve Euro'da rekor

Dünya borsaları Noel yükselişleri yaparken, Türkiye piyasaları tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor.

Borsa yine dibe vurdu, dolar ve Euro'da rekor

SELÇUK ALTUN - MYNET
Kısa zamanda yaşanan sert satışlar ile borsa yılın dip seviyelerine yaklaştı. Siyasette yaşanan yüksek tansiyonun kısa vadede devam edeceği ve bu nedenle de risklerin düşük tutulması gerektiği belirtiliyor.

Borsa İstanbul (BİST), güne 264 puan düşüşle 64.290 puandan başladı. Açılışın hemen ardından gelen satışlarla yine tepetaklak olan borsada kayıplar bir ara yüzde 5'i geçti. Endeks ilk seansı yüzde 3,9 kayıpla 62 bin 54 puandan tamamladı.

Endeks ilk seansı yüzde 3,9 kayıpla 62 bin 54 puandan tamamladı.

İlk seansı yüzde 3,87'lik düşüşle 62.054 puandan tamamlayan endeks, ikinci seansa da kötü başladı. Gelen satışlarla birlikte 61.150 puanları gören endeks, kapanışaya yakın gelen tepki alımlarıyla bir miktar toparlansa da haftanın son işlem gününü 669 puan (yüzde 1,04) kayıpla 63.885 puandan kapattı.

Dolarda ise 2,1769' TL'ye çıkarak bir kez daha rekor kırdı. 3 lirayı geçen Euro, 3,0148 TL'yi gördü. Piyasaların kapanış saatleri itibari ile dolarda işlemler 2,1550 TL'den, Euro'da işlemler 2,9740 TL'den geçiyor.

Hisse senedi ve döviz piyasasındaki hareketler gösterge tahvil faizini de zıplattı. En son 26 Ağustos'ta yüzde 10'un üzerinde olan gösterge tahvil faizi bugün yüzde 10,37'yi gördü. Gösterge tahvil, kapanışı 10,17'den yaptı.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonları sonrasında çalkalanan piyasalarda Noel'den dönen yabancıların satışa geçtiği belirtiliyor.

Analistler, bir süre daha temkinli kalmanın en doğru yatırım tercihi olacağını düşünüyor. Bu dönemde kısa vadeli pozisyon risklerinin çok düşük tutulması gerektiği vurgulanıyor.

Borsa İstanbul'da, son günlerde yaşanan gelişmeler ve anlık haber akışlarına verilen tepkiler sert düşüşleri beraberinde getirmesi nedeniyle tepki hareketleri sınırlı kalıyor.

Yabancı yatırımcı da içeride yolsuzluk soruşturması kapsamında süren olumsuz haber akışına paralel pozisyonlarını azaltıyor.

DIŞARDA HAVA OLUMLU

Yurtdışında genel görünüm pozitif yönde. ABD’de Noel satışlarının iyi gitmesi, Asya’da ekonomik reformların başarılı sonuçlar vermesi alım getiriyor. Bugün Noel tatilinden dönecek olan Avrupa borsalarının güçlü bir yükseliş göstermeleri bekleniyor.

ORTA VADE İÇİN FIRSAT VAR
Orta vadede ise Türk şirketlerinin son derece ucuz fiyat seviyelerine gerilediği belirtiliyor. Biriktirme amaçlı alımların yapılabileceği, ancak bu konuda da henüz aceleci olunmaması ve gelişmelerin izlenmesi gerektiği ifade ediliyor.

Teknik Görünüm Bozuldu
Dün yaşanan düşüş sonrasında endeksin beş yıllık yükselen trendin altına sarktığını belirten analistler, teknik görünümün ciddi derecede bozulduğunu vurguluyor.

Bugün piyasaların gündeminde olan önemli bir veri bulunmazken, içeride devam eden siyasi gelişmelere ilişkin haber akışı yakından takip edilecek.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler