FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsada bu iki aralığa dikkat!

Borsa İstanbul (BIST), dün yaşanan sert düşüşün ardından güne tepki alımlarıyla başladı.

Borsada bu iki aralığa dikkat!

Selçuk Altun - Mynet Endeks, 355 puan artışla 91.706 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,39 oranında değer kazandı.

Önceki gün tarihi zirvesini test eden BİST, dün yurt dışı borsalarda yaşanan satışlara paralel sert bir düşüş gerçekleştirdi. FED Başkanı Bernanke’nin ABD’de ekonomisindeki toparlanmaya paralel tahvil alım programının azaltılabileceğini belirtmesinin yanı sıra dün Çin’den gelen imalat verilerinin beklentilerin altında kalması sonrası Asya borsalarında başlayan sert satışlar Avrupa borsaları ile birlikte yurt içi piyasaları da olumsuz etkiledi. Japon Derecelendirme Kuruluşu JCR’ın, Türkiye’nin kredi notunu iki kademe artırarak yatırım yapılabilir ülkeler seviyesine çıkardığını açıklaması da piyasaları etkilemedi.

Dün yaşanan sert satışların ardından tepki alımları toparlanma çabası içinde olması beklenen piyasaların, Avrupa borsalarına paralel bir seyir izlemesi öngörülüyor. İçeride önemli bir veri akışının olmadığı bugün piyasalar ABD tarafından gelecek veri akışını takip edecek.

Teknik olarak bakıldığında, BİST’de bugün düzeltme hareketinin ardından 90.400-91.600 aralığının yakından izlenmesi gerektiği vurgulanıyor. 91.600 seviyesinin aşılması halinde yeniden 92.000-92.500 aralığını hedefleyecek olan BIST, 90.400 altına gelinmesi halinde ise 89.500 seviyesini hedef haline getirecek.

Bugün izlenecek datalar:
11:00 - Almanya, Mayıs ayı IFO güven endeksi
15:30 - ABD, Nisan ayı dayanıklı mal siparişleri

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler