FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsada düşüş sürecek mi?

Son günlerde yaşadığı düşüşlerle dikkat çeken borsa, güne yatay başladı.

Borsada düşüş sürecek mi?

Selçuk Altun - Mynet Borsa İstanbul (BİST), 91 puan artışla 75.709 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,12 oranında değer kazandı. Dolar ise, 2.0190 seviyelerine yükseldi.

Fitch’in Türkiye ile ilgili açıklamaları ile dolar kurunun yükselmesi endeks açısından negatif bir etki yaratıyor.

Endeksin son beş gündeki düşüşü yüzde 5'e ulaştı.

Haftanın son işlem gününde içeride alternatif piyasaların seyri, dışarıda ise ABD ve Euro Bölgesi'nden gelecek veri akışına odaklanacak olan piyasaların dalgalı bir seyir izleyerek 75.000 seviyeleri üzerinde tutunma çabası içinde olacağı düşünülüyor.

Diğer taraftan, yurtdışına baktığımızda; bütçe ve borç tavanı ile artan kaygılara bağlı olarak son günlerde düşen ABD borsaları dün beklentilerden iyi gelen ekonomi verileri sonrasında günü hafif alıcılı bir seyirle tamamlarken bugün Asya borsalarında karışık seyir hakim.

Teknik Analiz Analistlere göre; dün yukarı yönlü denemelerinde başarılı olamayan BİST’de, bugün 75.000-74.700 aralığının korunması önemli. Bu destek korunduğu sürece BİST’de ilk aşamada 76.200-76.800 aralığı test edilebilir.

Ancak, 75.000-74.700 aralığının aşağı kırılması halinde, BİST’de hedef 73.000 olacak. Dolayısıyla 74.700 altında gün içi ve kısa vadeli pozsiyonların kapatılması öneriliyor.

Veri Akışı
Yurtdışında bugün Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi, Almanya TÜFE verisi ve Türkiye saatiyle 12:00’de Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin konuşması Avrupa’da takip edilecek gündem başlıklarıyken, kişisel tüketim harcamaları, Michigan Güven Endeksi verileri Amerika’da yakından izlenecek.

Yurtiçinde ise, TÜİK ve Merkez Bankası işbirliği ile derlenen Tüketici Güveni Endeksi Eylül’13 verileri bugün saat 10’da açıklanacak. En son açıklanan Ağustos ayı verilerinde endeks yüzde 1,6 oranında düşerek 77,2’ye gerilemişti.

Express


En Çok Aranan Haberler