FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsada sert düşüş! Kayıp yüzde 3'ü geçti

Gün boyu sakin seyreden piyasalar, İdlib'den gelen 5 şehit haberi ve artan jeopolitik riskler sonrasında sert satışlarla karşılaştı. Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 3'ü geçerken, dolar/TL 6,02'nin üzerine çıktı.

Borsada sert düşüş! Kayıp yüzde 3'ü geçti

Yeni haftaya sınırlı kayıpla başlayan Borsa İstanbul, Suriye'de rejim güçlerinin gerçekleştirdiği saldırı sonrasında 5 askerin şehit düştüğü haberiyle sert bir düşüş yaşıyor. Kayıp yüzde 4 yaklaşırken BİST 100 endeksinde 117.000 puanın da altını gördü.

116 bin 680 seviyelerine kadar çekildikten sonra tepki alımlarıyla karşılaşan endeks saat 17:21 itibarıyla 117 bin 643 puan seviyelerinde.

Dolar 6 liranın üzerinde

Cuma günü kapanış saatlerine doğru hareketlenerek 6 liranın üzerine gören dolar/TL kuru ise, hafta sonu swap hamlesi sonrasında yeniden 6 liranın altına gerilemişti. Sabah ilk işlemlerde 5,99-6 lira bandında sakin seyir izleyen dolar/TL kuru, İdlib'den gelen şehit haberinin ardından yine yukarı yönlü hareketlendi. Kur aynı dakikalarda 6,0195 liradan el değiştiriyordu. Euro/TL de 6,60'ın üzerinden satılıyor.

Rejimle çatışma olasılığı fiyatlanıyor

Yaşanan sert düşüşü değerlendiren uzmanlar, satışların Suriye'den gelen 5 şehit haberi ile ilgili olduğunu ve Türk ordusunun Suriye rejimi ile çatışma olasılığının fiyatlandığını aktarıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler