FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsada tepki yükselişi sürecek mi?

Dün yüzde 3'ü aşan bir tepki yükselişi gerçekleştiren BİST, güne satıcılı başladı.

Borsada tepki yükselişi sürecek mi?

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), 370 puan düşüşle 67.651 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,54 oranında değer kaybetti.

Diğer taraftan dün 2,1950’ye kadar yükselerek rekor tazeleyen dolar kuru, sonrasında 2,17’lere geriledi. Kurda bu sabah ilk işlemler 2,1730 TL civarında geçiyor.

Son dönemde sert değer kayıpları ile karşı karşıya kalan BİST, yurtdışı piyasaların zayıf bir seyir izlediği dünü yüzde 3'ü geçen bir tepkiyle kapattı.

Haftaya moralli başlayan Borsa İstanbul'un 69–70 bin bölgesine hareketlenebileceği belirtiliyor.

Bu sabah itibari ile baktığımızda, global borsaların ağırlıklı olarak negatif seyrini sürdürdüğü gözleniyor. Ancak, uzmanlar bunun yurtiçi piyasalara etkisinin sınırlı kalabileceğini düşünüyor.

Ekonomik veri açısından önemli bir gelişmenin olmadığı bugün, yurtiçi siyasi haber akışının yurtdışı gelişmelere kıyasla daha önemli kalmaya devam edeceği belirtiliyor. Bu açıdan bakıldığında, siyasi tansiyonun azalması nedeniyle hisse senetleri piyasalarında olumlu seyrin devam edeceği öngörülüyor.

Kur tarafındaki kısmi rahatlamanın da BİST’deki yükselişi destekleyebileceği ifade ediliyor.

Teknik açıdan bakıldığında, endeksin 68.000 üzerinde tutunması halinde 70.000 ve 72.500'e doğru bir toparlanma hareketi yapabileceği, 68.000 aşağısına sarkılması halinde ise, 66.000 desteğine doğru gevşeme yaşayabileceği vurgulanıyor.

Ekonomik takvime baktığımızda, yurtiçinde önemli bir gündemin olmadığı bugün, ABD tarafında ticaret dengesi açıklanacak. Euro Bölgesi’nde ise Almanya işsizlik oranı ve işsizlik değişimi verileri, Almanya perakende satışlar ve Euro Bölgesi TÜFE hesaplamaları piyasaların takibinde olacak.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler