FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsada terse gidiş sürecek mi?

Yurtdışı piyasalar tarihi zirve seviyelerinde seyrederken BİST, iki haftada yüzde 10 düştü.

Borsada terse gidiş sürecek mi?

SELÇUK ALTUN - MYNET Borsa İstanbul (BİST), 361 puan artışla 72.501 puandan başladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0,50 oranında değer kazandı. Dolar kuru ise 2.04 seviyelerinin üzerine çıktı.

ABD ve Avrupa borsaları zirvelerde tutunurken Fed kaygıları gelişen ülke varlıklarına satış getiriyor. Bu satışlardan en büyük pay alan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Son iki haftada Türkiye borsası yüzde 10 değer kaybetti.

Bugün ise endeks, sert düşüşlerin ardından bir miktar tepkiyle açıldı. Ancak, bu yükselişin kalıcılığını öngörebilmek için Hazine ihalesi beklenecek.

Borsa İstanbul’un tarihi zirvelerini yenileyen yurtdışı endekslerden negatif ayrışmasının yanında bilanço etkisinde beklenti altı gerçekleşmelerin aşırı satış yaşamasına neden olduğu belirtiliyor.

Teknik Görünüm
Analistlere göre; mevcut seviyelerde satış baskısının sürmesi halinde 71.800-71.200 ve 70.300 seviyelerinde ara destekler bulunmaya çalışılabilir. Psikolojik olarak üzerinde kalınması istenecek seviye ise 70 bin olacak. Ancak, mevcut şartlarda risklerin aşağı yönlü ve baskının devam etmekte olduğu düşünülüyor. Tepkinin ise 73 bin üzerinde tutunmayı sağlaması gerektiği ifade ediliyor.

Piyasalarda Gündem
Bugün, gündem oldukça zayıf. Avrupa’da enflasyon rakamları takip edilecekken, içeride gözler Hazine ihalesinde olacak.

Hazine’nin kısa vadeli kuponsuz tahvil ihracında faizin düşebileceği beklentisi hakimdi. Uzmanlara göre, eğer bu beklenti gerçekleşirse piyasa için de destekleyici olabilir. Ancak tersi bir durumda ise zaten hakim olan tedirginlik bir miktar daha artabilir.

Fatih projesinde ertelenen tablet PC ihalesi bugün 16:00’da yapılacak. Yapı Kredi’den vergi cezası talebi, benzer yapıdaki işlemlere sahip bankacılık hisselerinde baskıyı artırabilir.

Dün ABD tahvil piyasası kapalıydı, dolayısıyla faizdeki dünkü hareketler ABD’den bağımsızdı. Bugün, açık olacak ABD tahvil piyasasında hareketler izlenecek.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler