FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsada yükseliş bugün de sürecek mi?

Borsa İstanbul, dün yaşadığı büyük artışın ardından bu güne sakin başladı.

Borsada yükseliş bugün de sürecek mi?

Selçuk Altun - Mynet
Borsa İstanbul (BİST), 34 puan düşüşle 78.842 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,04 oranında değer kaybetti. Dolar ise, 1.98'in üzerine çıktı.

Dün önemli bir yükseliş gerçekleştiren borsanın, bu primi özellikle geçtiğimiz hafta ciddi bir düşüş gösteren dolar kurundan kaynaklandığı belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta dolar kuru, 1.96 seviyesine kadar gerilemişti.

Kurda düşüşün son bulması ve dünden bu yana doların değerlenmesi borsada da iştahın azalmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra, tahvil faizlerindeki aşağı yönlü hareketin devam ediyor olması endeks için önemli.

Uzmanlara göre, gösterge tahvil faizlerinin yüzde 7,6 seviyesinin altına gerilemesi halinde faizlerdeki baskı artabilir.

Teknik olarak bakıldığında; bugün zayıf açılan endeksin, 78 bin seviyesinin altına gerilemesi halinde satış baskısının 76.500 seviyesine kadar sürebileceği belirtiliyor.

Buna karşın, 79.200 seviyesinde bulunan 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde tutunması halinde ise endeksin 82.400 seviyesine kadar sıçrama gerçekleştirebileceği öngörülüyor.

DIŞ PİYASALARDA SON DURUM
Dün yurt dışında ekonomik takvim açısından rahat bir gündü. Bu nedenle ABD ve Euro Bölgesi borsalarında yatay kapanışlar yaşandı.

ABD borç tavanı tartışması ve hükümetin kapalı olması nedeniyle birkaç haftadır açıklanamayan ayın en önemli datalarından olan tarım dışı istihdam datası bugün açıklanacak. Beklenti 180 bin olması yönünde. Analistlere göre, datanın 180 binin altında gerçekleşmesi ABD borsalarında satış baskısına neden olabilir.

Yurt içi tarafında ise Hazine tarafında gerçekleştirilecek olan 13 aylık (1 yıllık) tahvil borçlanmasına gelecek olan talep kritik öneme sahip.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Express


En Çok Aranan Haberler