FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsaya kâr satışları geldi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), ilk seansta izlediği alım ağırlıklı yatay seyrin ardından, günün ikinci yarısında bir miktar kar satışı ile geriledi.

Borsaya kâr satışları geldi

İlk seansta alıcılı bir seyir izleyen ve 77804 puanı görerek seans içi tarihi rekorunu kıran İMKB 100 Endeksi, bir miktar kar satışı ile karşılaşarak 77500 bölgesine geriledi. Endeks en son seans içi rekorunu 11 Aralık'ta 77573 ile kırmıştı.

İkinci yarıda kar realizasyonlarının devam etmesi ile 77000 bölgesinin altına sarkan ve en düşük 76889 puanı gören Ulusal 100 Endeksi günü (yüzde 0.57) 441 puan düşüşle 76963.34 puandan tamamladı.

İşlem hacmi birinci seansta 1.388.578.869 TL, ikinci seansta 1.615.145.135 TL olurken, toplam işlem hacmi 3.003.724.004 TL olarak gerçekleşti.

Avro Bölgesi maliye bakanlarının ortak banka denetçisi konusunda anlaşmaya varmalarına ve FED'in aldığı yeni parasal genişleme kararlarına rağmen, FED kararlarının ABD piyasalarında heyecan yaratmaması ve yatay bir seyir izlenmesi Avrupa borsaları ile birlikte İMKB'de de yatay bir seyir izlenmesine yol açtı.

FED'in dün gerçekleştirdiği toplantısında düşük faiz taahhüdünü rakamsal hedeflere bağladığı açıklamasına karşın mali uçurum belirsizliğinin etkisiyle yurtdışı piyasalara paralel olarak İMKB'deki iyimserlik de sınırlı kaldı.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) banka birliği denetçisi olması gibi olumlu gelişmeler sonrasında yurtdışı piyasalardaki kar realizasyonları yurtiçnde de görüldü.

Yurtdışında Yunanistan'a yardım dilimi için son onayın verilmesinin ardından ABD'de perakende satışlar, işsizlik başvuruları ve ÜFE verileri izlendi.

Yurtiçinde Migros ile ilgili çıkan haberlere bağlı bir hareketlilik gözlenirken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı bekleniyor.

MSCI Asya endeksinin son 10 gündür aralıksız değer kazanarak kapanmasının ardından yarın da değer kazanma olasılığını zayıf görünmesi nedeniyle yarın Asya piyasalarından yansıyabilecek olası bir olumsuz tabloya karşı İMKB'de bugünden pozisyon azaltmak isteyen kısa vadeli yatırımcıların kâr satışlarının İMKB'yi baskıladığı ifade ediliyor.


Express


En Çok Aranan Haberler