FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çimento hisseleri neden yükseliyor?

Çimento hisselerinde yaşanan yukarı hareket tüm yatırımcıların dikkatini çekti! Peki hisseler neden yükselişe geçti?

Çimento hisseleri neden yükseliyor?

Çimento hisseleri yılın ilk günlerinde en fazla yükselen hisseler oldu. Bazı çimento hisselerinde yüksek bedelsiz beklentisi ile sert hareketler yaşanırken, bugün neredeyse yükselmeyen çimento hissesi yoktu.

Peki bu hisseler neden yükseliyor?

Tera Menkul analistlerine göre çimento hisselerindeki yükselişin perde arkasında bu yıl hazıran ayında yapılacak seçimler var. Malum seçimler öncesi yol yapımı, kaçak inşaatlar başta olmak üzere inşaat yatırımları artıyor. Analistler işte bu beklentinin hisselere yansıdığını söylüyor.

Tera Menkul'ün konuyla ilgili yaptığı analiz ise şöyle:

"Çimento sektörü seçimlerden önce genel olarak iyi performans sergilemektedir. Haz’11 ‘de yapılması planlanan genel seçimler altyapısal yatırımların artmasına sebep olabilir ve dolayısıyla önümüzdeki sene yapılacak olan seçimlerden sektör fayda sağlayabilir. Ancak, artan talebi hesaplamalarımızda göz önünde bulundurmuş olmamıza rağmen son değerlemelerin çimento firmaları için adil değerler yansıttığına inanıyoruz ve yüksek performans beklemiyoruz. CIMSA AL tavsiyesi verdiğimiz tek hisse senedi. 2011’de Yurtiçi çimento satış hacminde yüzde 7.5 ve çimento ihracatında yüzde 2 büyüme öngörüyoruz. Türkiye’de artan çimento talebinin yüzde 34’ünü altyapı projelerinin ve yüzde 54’ünü konut projelerinin teşkil edeceği beklenmektedir."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler