FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fed piyasaların istediğini verdi

Küresel piyasalar Fed'in dün akşam açıkladığı kararlarla istediğini aldı.

Fed piyasaların istediğini verdi

Fed Başkanı Ben Bernanke'nin "mali uçurum" konusuna değinerek, "Mali uçurum olursa, Fed'in elinde bunu telafi edecek bir aracı yok" açıklaması ile negatife döndü.

ABD'de Dow Jones Endeksi gün içinde 23 Ekim tarihinden beri gördüğü en yüksek seviye olan 13.329 puana kadar yükseldikten sonra "mali uçurum" tedirginliği ile kazançlarının tamamını geri verdi ve günü hemen hemen önceki kapanış seviyesi olan 13.245 puandan kapattı.

Avrupa tarafında ise ABD'de varlık alım programının genişletilerek devam etmesi ve AB maliye bakanlarının ortak bankacılık birliği konusunda anlaşmaya varmalarının etkisiyle Avro/dolar paritesi 1,31 sınırına kadar yükseldi. ,

Analistlerin kısa ve orta vadeli direnç konumuna geldiğini belirttiği 1,3098 seviyesine kadar yükselen parite şu dakikalarda 1,3092 seviyelerinden işlem görüyor.

Fed kararları öncesinde kapanan hisse senedi piyasalarında ise genel olarak yatay bantta pozitif görünümün hakim olduğu görüldü.

İMKB diğer piyasalardan pozitif yönde ayrışarak dün hızlı bir şekilde yükseldi, İMKB 100 Endeksi tarihi kapanış rekorunu 77.404 puana taşıdı.

Bugüne gelindiğinde ise, Fed ile ilgili beklentilerin gündemden düşmesi ve Bernanke'nin açıklamalarının ardından gözler tekrar ABD bütçe görüşmelerine çevrildi.

Avrupa tarafında AB liderler zirvesinden çıkabilecek haber ve açıklamaların da piyasalar tarafından takip edileceğini ifade eden analistler, yurt içinde İMKB'nin kendi iç dinamiklerinin öne çıkacağını tahmin ediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

11.00 İtalya, Kasım ayı TÜFE

13.00 İngiltere, Kasım ayı CBI sanayi eğilimleri

15.30 ABD, Kasım ayı ÜFE

15.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları

15.30 ABD, Kasım ayı perakende satışlar

17.00 ABD, Ekim ayı işletme stokları

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler