FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gıda hisseleri arttı... 13 Ekim 2020 Salı KAP haberleri! KAP'da halka arz olan hisseler hangisi? Son dakika şirket ve BİST haberleri!

13 Ekim Salı günü Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda hangi haberlerin yayınlandığı araştırılıyor. Borsa İstanbul'da yayınlanan güncel haberler nedir yatırımcılar tarafından merak ediliyor. İşte 13 Ekim KAP haberleri ve şirketlerin halka arz açıklamaları...

Gıda hisseleri arttı... 13 Ekim 2020 Salı KAP haberleri! KAP'da halka arz olan hisseler hangisi? Son dakika şirket ve BİST haberleri!

Koronavirüs salgınından dolayı yatırım yapan vatandaşlar, altın ve dolar gibi yatırım araçlarındaki hareketli seyirlerden dolayı hisse senetlerine yöneldi. Bu nedenle salgının etkisiyle artan küçük yatırımcılar da borsada kendini göstermeye başladı. Günlük olarak şirketlerin KAP haberlerindeki açıklamaları takip eden yatırımcılar, hangi şirketlerin Borsa İstanbul'da açıklama yaptığını ve hangi şirketlerin halka arz duyurusunu yaptığını araştırıyor. İşte 13 Ekim 2020 Salı son eklenen KAP haberleri..

13 EKİM 2020 SON EKLENEN KAP HABERLERİ

Bugün KAP'da son dakika şirket haberleri paylaşılıyor merak ediliyor. 13 Ekim KAP haberleri saat 09:00 itibari ile paylaşılıyor.

Bilindiği üzere bazı şirketler bölünmeye giderek bedelli için SPK'ya başvurmuştu. Bu şirketlerin bedelli onayı alıp almadığına dair anlık KAP duyuruları da aşağıdaki linkte güncel olarak yer alacaktır.

13 EKİM 2020 SALI KAP HABERLERİ

Bugün paylaşılan şirket haberlerinde Anadolu Hayat Emeklilik. "Aracı Kuruma Ödenen Komisyon ve Varlık Alım Satım Bilgileri" paylaştı.

SNKRN hisse Özel Durum Açıklaması yaparak, "12.10.2020 tarihli KAP açıklamamızda yer alan 3.240.000.- TL tutarındaki Tahsisli Sermaye Artırımı revize başvurumuz sonrası Şirketimizin Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. nezdindeki tahsisli sermaye artırım hesabına 510.000.- TL daha nakit girişi sağlanması nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu'nda mevcut tahsisli sermaye artırımı başvuru talebimiz 3.750.000.- TL olarak yeniden güncellenmiştir. Tahsisli Sermaye Artırımı talebi nihai kaynak dağılımı 3.123.000.- TL nakit, 627.000.- TL Şirketimizin Bülent Çobanoğlu'na olan borçlarından mahsup şeklindedir." bilgisini paylaştı.

APYVC hisse fonlara ilişkin şu duyuruyu yayınladı. "
Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş.'nin kurucusu olduğu Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. Start-Up Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun katılma belgeleri, APYVC.F2 kodu ile 13/10/2020 tarihinden (BUGÜN) itibaren Nitelikli Yatırımcı İşlem Pazarında (NYİP) işlem görmeye başlayacaktır (Baz Fiyat: 1.094,5 TL).
NYİP'te yalnızca nitelikli yatırımcılar işlem yapabilir.

NYİP'te işlem gören fonlarda; alım veya satım emrini Borsa Sistemi'ne iletmek üzere alan üye söz konusu emri Borsa'ya iletmeden önce emri veren müşterisinin nitelikli yatırımcı olduğunu tespit/teyit etmekle yükümlüdür. Aksi takdirde mevzuata aykırı olarak gerçekleştirilen işlemlerden kaynaklanan hukuki ve maddi sorumluluk ilgili üyeye ait olacaktır. "

Günlük ve anlık olarak son dakika KAP haberlerini, Borsa İstanbul şirket duyurularını ve hangi şirketlerin halka arz duyurusu yaptığı haberlerini yukarıdaki linkten anlık olarak takibini yapabilirsiniz.

borsa14

HALKA ARZ NEDİR?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bazı şirketler halka arz açıklaması yapmaktadır. Peki halka arz nedir, ne anlama gelir? Bazı şirketlerin bir takım sebeplerden dolayı mevcut hisse senetlerini satışa sunduğunu açıklamasının ardından, yatırımcılara hissedar olması için hisselerinin satın alınmasına izin verilme sürecidir. Bir süredir büyüme gösteren ve faaliyetlerine başarılı bir şekilde devam eden şirketler, bu faaliyetleri artırmak ve başarılarının devam etmesini sağlamak için halka arz açıklaması yaparak kendilerine fon sağlar. Bu şirketler halka arz açıklamasının ardından yatırımcıların da desteği ile kendilerine fon sağlamış olur. Şirketlerin fon desteği bankalardan kredi almasının ya da farklı kaynaklardan borç edinmesinin önünü kapatır. Bu sayede yatırımcılar, bu şirketlerin hisse senetlerini satın alarak, başarılı faaliyetlerine devam etmesine destek olurken, borsada o şirketin değerine yatırım yapmış olurlar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler