FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Global Finansal Varlıkları Bir Sepete Doldurduk!

Deutsche Bank'ın ihraç edip sunduğu ürünlerin sürekli fiyatının sağlandığı, değişik risk gruplarına sahip farklı dayanak varlık alternatifleriyle ürün çeşitliliği bol, rafları varantlarla dolu bir süpermarkete hoş geldiniz!

Global Finansal Varlıkları Bir Sepete Doldurduk!

Borsa İstanbul’dan Deutsche Bank varantlarıyla yurtiçi endeks ve paylara yatırım yapmanın dışında S&P500, Nasdaq100, Dow Jones, Nikkei225, FTSE100, DAX gibi yurtdışı endekslere, Dolar/TL, Euro/TL, Euro/Dolar paritelerine, Brent Petrol, Ons Altın ve Ons Gümüş’e yatırım yapabilirsiniz.

Varant nedir?

Öncelikle ürünü tanıyalım. Varant; yatırımcısına bir dayanak varlığı önceden belirlenen bir fiyattan ve tarihte alma ya da satma hakkı veren bir opsiyondur. Varantlar, pratikte, sigorta primi, kapora ya da kasko poliçelerine benzetilebilir. Varantlar piyasa beklentisine göre iki yönlü işlem imkânı sunar. İlgilendiğiniz finansal varlıktaki beklentiniz yukarı yönlü ise ALIM varantlarıyla, aşağı yönlü ise SATIM varantlarıyla yatırım yapabilirsiniz. Ek olarak varantları kullanarak pay senedi portföyünüzün risk yönetimini yapabilir, döviz riskinizi kontrol edebilirsiniz.

Varant marketinin reyonları nelerdir?

Türkiye’nin ilk varant ihraççısı Deutsche Bank, dayanak varlık çeşitliliği bakımından yatırımcılarına yurtiçi endeks ve paylardan yurtdışı endekslere, döviz kurlarından emtiaya kadar sürekli gelişmeyi hedefleyen geniş bir yelpazede yatırım imkânı sunuyor. Yani başka bir deyişle dünyadaki birçok finansal varlık Borsa İstanbul’un çatısı altında İstanbul’a taşıyor.

Raflarda neler var?

Farklı piyasa koşullarına uygun, değişik risk gruplarına hitap eden farklı dayanak varlıklara bağlı, farklı kullanım fiyatları ve vadeleri olan ihraç edilmiş varantlar sizi bekliyor! Kendi piyasa beklentiniz doğrultusunda farklı kaldıraç oranlarıyla tercih edeceğiniz yüzlerce alım ve satım varantı Borsa İstanbul’da elinizin altında.
Hangi varantı seçmeliyim?

Varantlarda yatırım, dayanak varlıkta bir beklentiyle başlar. 30’u aşkın finansal varlık arasında yukarı ya da aşağı yönlü beklentinizin hangi zaman diliminde gerçekleşebileceğini de tahmin etmeniz gerekmektedir. Son olarak yatırım stratejinize uygun risk ve getiri profili sunan,kaldıracı da bu doğrultuda olan bir varant sizin için doğru varant olacaktır. Her varant yatırıma uygun olamayabilir. Her ucuz varant da iyi varant demek değildir. Varant tercihinizi yaparken seçmiş olduğunuz varlığın fiyatına yakın kullanım fiyatı olan varantları tercih ederseniz, beklentinizi gerçekleşmesi durumunda varantın performansını daha net görebilirsiniz. Varantlarda minimum lot miktarı bulunmaz, 1 lot varantla bile işlem yapabilirsiniz.
Nasıl yatırım yapabilirim?

Varantlar Borsa İstanbul’da pay senetlerine benzer şekilde 10:00-13:00 ve 14:00-18:00 saatleri arasında işlem görmektedir. Kendi tercih etmiş olduğunuz bir aracı kurum üzerinden risk bildirim formu imzalayarak açtıracağız yatırım hesabı üzerinden veya mevcut yatırım hesabınız varsa onu kullanarak varantlara yatırım yapabilirsiniz. Piyasa yapıcılığının yardımıyla almış olduğunuz varantı güncel değerinden piyasada istediğiniz an satabilirsiniz. Vade sonuna kadar beklemenize gerek yoktur.

Dikkat edilmesi gerekenler!

-Varantlar kaldıraçlı ürünlerdir. Kaldıraç etkisi nedeniyle varantların değeri yukarı ve aşağı yönde hızlı ve görece fazla olabilir.

-Kaldıraç etkisinden dolayı sermayenizin sadece sınırlı bir kısmı ile yatırımın yapılması gereken kısa ve orta vadeli yatırıma daha uygun ürünlerdir.

-Varantlar zaman değeri olan finansal ürünlerdir bu nedenle zaman değer kaybı yaşarlar.

-Varantlarda minimum lot miktarı bulunmaz, 1 lot varantla bile işlem yapabilirsiniz.

-Varantlarda yatırımcının riski yatırdığı sermaye ile sınırlıdır, teminatlandırma yoktur.

Varantlar hakkında detaylı bilgi için

web sitesindeki broşürleri ve videoları inceleyebilir, sorularınız için 0212 319 0350 numaralı Deutsche Bank Varant Destek Hattını arayabilirsiniz.

. ![]()


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler