FİNANS

Invest AZ, Medici'yi ağırladı

Invest AZ Yönetim Kurulu Başkanı Elşan Guliyev, Medici ile birlikte piyanoda notaya basarak sanat ve finansın bütünleştirilmesine start verdi.

Türkiye’nin Azeri sermayeli ilk yatırım şirketi Invest AZ, Avrupa kültür ve sanat dünyasına yüzyıllardır yaptığı desteklerle İtalyan Rönesansı’nı etkileyen Medici Ailesi’nin son prensi Don Ottaviano de Medici’yi, ünlü Azeri piyanist İslam Manafov’un piyano resitaliyle İstanbul’daki şirket merkezinde ağırladı.

Invest AZ'nin sponsorluğunda düzenlenen "Timeless Leadership" programına konuk olan de Medici’ye, resitalden sonra, Invest AZ Yönetim Kurulu Başkanı Elşan Guliyev tarafından, Türk ressam Fatma Guliyev’in Anadolu Selçuklu Türklerinin hâkimiyet sembolü çift başlı kartal figürlü çalışması hediye edildi. Fatma Guliyev’in çalışması, Medici Ailesi’nin yüzyıllar içinde dünyaca ünlü ressamların çalışmalarıyla oluşturduğu geniş sanat koleksiyonuna eklendi.

De Medici ile piyanoda ilk notaya basarak sanat ve finansın bütünleştirilmesine start veren Invest AZ Yönetim Kurulu Başkanı Elşan Guliyev, “Sanat ölümsüzdür ve finans dünyası bu ölümsüzlüğü yakalamak istiyorsa, sanat ve finansın mutlaka bir arada yürümesi, birbirini desteklemesi gerekir. Yatırımın enstrümanları, piyanonun tuşları gibi belli bir düzen ve ahenk içinde işler. Tuşlara ne kadar doğru basılırsa o kadar doğru ses çıkarırız. Yatırım araçlarını seçerken aynı mekanizma çalışır. Bu nedenle sanatı anlamalı, özümsemeli, desteklemeli ve yüceltmeliyiz. Avrupa’nın ilk bankasını kuran Medici Ailesi de yüzyıllardır bu düşünce biçimini koruduğu için vizyonumuzu ve felsefemizi kendileriyle paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi. "Finansta yeniliği keşfedin" sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayan Elşan Guliyev, “Invest AZ olarak, finansa bir sanat gibi yaklaşıyoruz. Sanatın ölümsüzlüğünü finans dünyasına yansıtmak yönündeki çalışmalarımıza hız vererek, sanata ve sanatçılara desteğimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Don Ottaviano de Medici verilen davette yaptığı konuşmasında, ölümsüz liderler, şirketler ve markalar yaratılmasının önemini vurgulayarak, “Sanat ölümsüzdür. Liderler ve şirketler bununla bütünleşmelidir.” dedi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler