FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İş Yatırım'dan yeni altın ve döviz varantı!

İş Yatırım’ın sekiz yeni Aracı Kuruluş Varantı 29 Nisan’da Borsa İstanbul’da işlem görecek.

İş Yatırım'dan yeni altın ve döviz varantı!

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ikisi Dolar kuru ve altısı Altın üzerine, toplam sekiz adet aracı kuruluş varantı ihracı gerçekleştirecek. Varantların vade sonu 28 Haziran 2013 olacak. Bu ihraçlarla birlikte İş Yatırım’ın işlem gören varant sayısı yüzondokuza çıkacak.

Yeni varantlar ile yatırımcılara sundukları ürünlerde çeşitliliği artırmayı hedeflediklerini söyleyen İş Yatırım Hazine ve SGMK Müdürü Yasin Demir, “Dayanak Varlık, Vade ve Kullanım Fiyatları’nda yaygın bir varant yelpazesi oluşturarak yatırımcılara geniş seçenekler arasından seçim yapma imkanı sunuyoruz” açıklamasını yaptı.

Bir varantın ihraççısı kısa kodun 3’üncü harfi ile temsil edilmekte. BIST kodunun üçüncü harfinin “I” olması o varantın İş Yatırım tarafından çıkarıldığını belirtiyor. Piyasa yapıcılığı kuralları kapsamında İş Yatırım ihraççısı olduğu varantlarda sürekli alım ve satım kotasyonu vererek likiditeyi sağlamakla yükümlü. Varantlar BIST Varant Pazarında işlem görüyor. Varantlar ile oluşturulabilecek stratejiler için yatırımcılar www.isvarant.com adresinden daha detaylı bilgi elde edebilirler.


[

****](http://finans.mynet.com/ISMEN-IS-Y-MEN-DEG/hisse/)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler