FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Küresel piyasalar yeni yıla zayıf başladı

Global borsalar dün genel olarak satışlarla karşılaştı. Bu sabah itibari ile bir miktar toparlanma yaşandığı gözleniyor.

Küresel piyasalar yeni yıla zayıf başladı

SELÇUK ALTUN - MYNET
ABD tarafında açıklanan haftalık işsizlik başvuruları verisi beklenti olan 344 bin seviyesinden kötü gelerek 339 bin artış gösterdi. Bunun dışında açıklanan ISM imalat endeksi ise beklenti olan 57 seviyesine paralel geldi. Verilerle beraber ABD borsaları satıcılı bir seyir izledi.

ABD'de New York borsasında Dow Jones Endeksi kapanışta bir önceki güne göre 135,31 puan veya yüzde 0,82 düşüşle 16.441,35 puandan günü tamamlarken, Nasdaq 33,52 puan veya yüzde 0,80 düşüşle 4.143,07 puana, S&P 500 16,38 puan veya yüzde 0,89 düşüşle 1.831,98 puana geldi.

Euro tarafında imalat PMI beklentilere paralel geldi. Buna rağmen Avrupa borsaları kamu şirketlerinin düşüşü ve Euro Bölgesi ülkelerinden gelen imalat PMI verilerinin karışık sinyaller vermesinin etkisi ile satıcılı bir seyir izledi. Özellikle Fransa’da ekonomik daralmanın ivmesinin artması Euro Bölgesi’nde kırılganlık yaratmaya devam ediyor.

Çin’den gelen verinin hizmet sektöründe gerilemeye işaret etmesiyle Asya borsaları da satıcılı seyrediyor. Gelişmekte olan ülke borsalarında da negatif seyir gözlemleniyor.

Avrupa borsalarının dün yaşanan kar realizasyonlarının ardından bugün karışık bir seyir ile açılmaları bekleniyor.

Wall Street'te dün gelen satışlarında bugün piyasalar üzerinde etkili olacağı öngörülüyor.

IG, FTSE 100'ün 8 puan artıda, Dax'ın 3 puan ve Cac-40'ın 5 puan kayıpla açılacağını tahmin ediyor.

Analistler, yatırımcıların yeni yılda potansiyel bir geri çekilmeden endişe ettiklerini ve nedenle temkinli hareket etmek istediklerini, yatırımcıların endişelenmelerinin temelinde yılın başı itibariyle kaynakların yeniden tahsis edilmesi sürecinin devam etmesinin etkili olduğunu ifade ediyorlar.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler