FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar allak bullak oldu!

Gelişen ülkelerdeki kötü gidiş, Moody’s'e dair endişeler ve Rusya'nın yeni hamlesinin ardından dolar ve faiz sert yükseldi, borsa düştü.

Piyasalar allak bullak oldu!

Gelişen ülkelerdeki kötü gidişe ek olarak Cuma günü Türkiye Değerlendirmesi’ni açıklayacak Moody’s’e yönelik kötümser beklentiler ve Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığması piyasaları olumsuz etkiledi. Dolar, Türk Lirası karşısında 2,17’yi aşarak son dört buçuk ayın en yüksek seviyesini gördü.

FAİZ 3 AYIN EN ZİRVESİNDE

Endişeler faizi de yükseltti. İki yıllık gösterge tahvilin faizi yüzde 9,64’ü görerek, son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı. Daha önce 5 Mayıs’ta gün için 9,61’yi görüp, günü 9,45’den kapatmıştı.

SATIŞ DALGASI BORSA İSTANBUL’U ETKİLEDİ

Kötümser beklentiler, Borsa İstanbul’da da satış getirdi. Borsa günü yüzde 1,5 düşüşle 79.432,33 puandan kapadı.

İTALYA RESESYONA GİRDİ

İtalya'nın bu yılın ikinci çeyreğinde yeniden resesyona girdiğini gösteren veri, Almanya'da sanayi siparişlerinde görülen düşüş ve Ukrayna endişelerinin artmasının ardından Euro bugün dolar karşısında dokuz ayın en düşük seviyesine geriledi. İtalya'da bugün açıklanan veriye göre, ikinci çeyrekte GSYH'deki düşüş yüzde 0.2 olarak gerçekleşti ve 2008'den beri üçüncü kez resesyona girildi.

YUNANİSTAN YÜZDE 4 DÜŞTÜ

Yatırımcılar dışarda da satışta. Avrupa borsaları özellikle Portekiz bankası Banto Espirito Santo’nun (BES) hükümet tarafından kurtarılacağı açıklamasının ardından bankacılık hisseleri değer kaybetti. Alman DAX endeksi yüzde 1,4, İtalyan ve Portekiz borsaları yüzde 2’ye yakın düştü. Yunanistan borsasında düşüş yüzde 4’ü buldu.

ALTIN 1300 DOLARI AŞTI

Küresel piyasalarda altında da yükseliş görüldü. Rusya’nın Ukrayna sınırına 20 bine yakın asker yığması, güvenli liman arayışındaki yatırımcıların altına yönelmesine neden oldu. Altının ons fiyatı yüzde 1,4 yükselişle 1300 doların üzerine çıktı.

PETROL DE HAFİF YÜKSELDİ

Jeopolitik gerginliğin artması petrol fiyatlarını da hafif yukarı çekti. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,2 yükselişle 104,8 dolar, ABD ham petrolün varil fiyatı yüzde 0,2 yükselişle 97,6 dolardan işlem gördü.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler