FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar dalgalanmaya devam edecek

Son iki haftadır süre gelen politik riski fiyatlayan piyasalar, haftayı kötü kapattı. Önümüzdeki haftada da dalgalanmanın sürmesi bekleniyor.

Piyasalar dalgalanmaya devam edecek

SELÇUK ALTUN - MYNET
Dün yaşadığı sert düşüş sonrasında güne hafif alımlarla başlayan Borsa İstanbul (BİST), açılış sonrasında gelen satışlarla günün genelinde ekside seyretti.

65.429 puana kadar gevşeyen endeks, kapanışı 1.018 puan (yüzde 1.52) düşüşle 65.967 puandan gerçekleştirdi.

Diğer taraftan, dün yaşanan yeni rekordan sonra bu sabah itibari ile bir miktar gevşeyerek güne başlayan dolar kuru ise, kapanışı yine değer kazanarak gerçekleştirdi. Piyasaların kapanış saatleri itibari ile dolar kuru 2.1780 TL seviyelerinden işlem görüyor. Euro 2,9650 TL civarında bulunuyor.

Siyasi tansiyona bağlı kırılganlığın sürdüğü bu dönemde, risklerin düşük tutulması gerektiği belirtiliyor.

Analistler, teknik açıdan 66.000 desteğinin aşağısına sarkan endekste 64.500 seviyesine kadar geri çekilme yaşanabileceği uyarısını yapıyor.

Kısa vadede zayıf görünümünü koruyacağını düşünülen endekste özellikle yurtiçi odaklı siyasi gelişmeler ve haber akışı yakından takip edilmeye devam ediliyor.

DALGALANMALAR SÜRECEK
Önümüzdeki hafta piyasalardaki dalgalanmanın süreceğini öngörülüyor.

Siyasi gerginlik ortamının yatışmaması halinde, küresel piyasalardaki olumlu havaya rağmen borsada düşüş, kurda yukarıya doğru gidişin sürmesi bekleniyor.

Diğer taraftan, 6 Ocak’tan itibaren küresel piyasalarda tatil döneminin biteceği, Türkiye’nin durumunun yabancı yatırımcı tarafından yeniden değerlendirileceğine dikkat çekiliyor.

Uzmanlar, şu ana kadar son gerginlikler hakkında bir açıklama yapmamış olan kredi derecelendirme kuruluşlarının da çeşitli görüş ve yorum bildirebileceğini düşünüyor.

Önümüzdeki hafta, piyasaların seyri açısından Merkez Bankası’nın ne yapacağı da izlenecek. Bu çerçevede, Türkiye ve piyasalar için zor bir hafta daha olacağı kaydediliyor.

Bu koşullar altında dolar/TL kurunun mevcut düzeylerde dalgalanmaya devam edebileceği ve olumsuzlukların artması durumunda ise 2.20’yi zorlayabileceği vurgulanıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler