FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar diken üstünde! İşte ilk rakamlar...

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), haftaya hafif satıcılı yatay bir seyirle başladı.

Piyasalar diken üstünde! İşte ilk rakamlar...

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun Endeks, 38 puan düşüşle 67.345 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,06 oranında değer kaybetti. Dolar 1.80'in üzerinde bulunuyor.

Piyasada Suriye konusundaki temkinli duruş ve duyarlılık devam ediyor. Suriye kaynaklı gelişmeler izlenmekle birlikte, bu yöndeki tansiyonun düşmeye başlaması tekrar dış piyasalara duyarlılığı artırdı. Dış piyasaların gündeminde ise Avrupa Merkez Bankası ve İspanya ilk sıralardaki yerini koruyor.

Teknik olarak bakıldığında bugün İMKB’de 67 bin seviyesinin korunmaya çalışılacağı öngörülüyor. 67 bin seviyesinin altına yaşanacak hareketlerde İMKB’de 66 bin 500 desteğine kadar bir geri çekilme görülebilir. Yükselişlerde ise 67 bin 800 ilk direnç seviyesi olarak izlenecek.

Bugün yurt dışında Euro Bölgesi'nde açıklanacak ekonomik veri akışını, içeride Suriye ile ilgili gelişmeleri takip etmesi beklenen piyasaların, yurtdışına paralel seyrini sürdüreceği düşünülüyor.

Bu hafta içeride yarın açıklanacak Ağustos ayı sanayi üretim verileri, Çarşamba günü açıklanacak Ağustos dış ticaret verileri ve Perşembe günü gelecek Ağustos cari açık verileri izlenecek.

Yurtdışında ise, ABD'de üçüncü çeyrek için bilanço dönemi yarın ülkenin en büyük alüminyum üreticisi Alcoa ile başlıyor. Alcoa ülkedeki büyük şirketler içinde bilançosunu ilk açıklayan şirket olduğu için, bilanço dönemlerinin başlangıcı bu şirketin mali tablosunu açıkladığı tarih kabul ediliyor. Alcoa bilançosunu ABD piyasaları kapandıktan sonra açıklayacak. Piyasalarda şirketin hisse başına küçük bir kar açıklayacağı yönünde görüşler bulunuyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

DOLARDA KORKUTAN HAREKETLER!
Geçen hafta içinde Suriye tezkeresinin Meclis’teki oylaması esnasında yurtiçi piyasalarda yaşanan korku dalgası ile döviz sepeti ve dolar kurunda sert bir yükseliş gözlenmişti.

Ancak gerginliğin aynı gün içinde yumuşamasıyla birlikte teknik açıdan kritik görülen seviyelerinin hemen üzerinden geri dönen döviz sepeti ve dolar kuru, Cuma günü piyasaların kapanışının ardından tekrar hareketlendi.

Cuma günü saat 17:30 itibarıyla 1.7950’den işlem gören dolar kuru, gece yarısı 1.8078 seviyesine kadar yükselirken, aynı şekilde 2.07’nin hemen altında işlem gören döviz sepeti de 2.0822 seviyesini test etti.

Analistlere göre; özellikle Ağustos ortasındaki 1.9850 eviyesinden itibaren yükselen döviz sepetinin, 2.05’ten başladığı Eylül ayını 2.06’dan tamamlamasının ardından, Ekim ayının ilk haftasını da kritik direnci olan 2.075 seviyesinin üzerinde tamamlamış olması teknik açıdan yükseliş dinamiğinin giderek güçlendiğine işaret ediyor.

Dolar kurunun teknik açıdan yükseliş baskısı oluşturabilmesi için bu hafta boyunca 1.8050-1.8100 bandının üst sınırında seyretmeye devam etmesi gerektiği düşünülüyor. Bu noktada Suriye tarafından hafta sonunda da Akçakale'ye top mermisi düşmesi ve Türkiye'nin de buna karşılık vermesi ile birlikte devam eden gerginliğin belirleyici olacağı kaydediliyor.

Serbest piyasada bu sabah itibarıyla 1,8036 TL’den alınan dolar 1,8044 TL’den satılırken, 2,3423 TL’den alınan Euro'nun satış fiyatı ise 2,3434 TL olarak gerçekleşiyor.

Buna karşın, geçen Cuma günü yeniden 1.30 direncini geçen parite, yeniden bu seviyenin altına kaydı. Paritede bu sabah ilk işlemler 1,2988 seviyesinden geçiyor.

Geçen hafta içerisinde son 11 ayın en yüksek seviyesini gören altında da tansiyon düşmedi. Zirve seviyelerine yakın seyreden altının onsu bu sabah 1.771 dolardan işlem görüyor.

Petrol fiyatlarına baktığımızda, en yakın vadeli NYMEX kontratında petrol fiyatı bu sabah 89.32 dolarda, Brent petrol 110,91 dolarda bulunuyor.

DIŞ PİYASALAR SATICILI
Yurtdışı piyasalar yeni haftaya satış ağırlıklı bir seyirle başladı.

Asya piyasalarından, Japonya bugün tatil nedeniyle kapalıyken, Japonya dışındaki diğer borsalar satıcılı bir seyir izliyor.

ABD'de ise bugün Colombus günü nedeniyle kamu tatili bulunuyor, ancak borsa ve piyasalarda işlemler devam edecek. Amerikan borsalarının vadelileri ekside seyrediyor.

Avro Bölge maliye bakanlarının bugün yapacakları toplantı öncesinde yatırımcıların temkinli hareket etmeleri ve Avrupa borsalarının yeni güne bir miktar düşüşle başlamaları bekleniyor.

IG Markets, FTSE 100'ün 27, Dax'ın 43 ve Cac-40'ın 27 puan kayıpla açılacağını tahmin ediyor.

Analistler, Yunanistan'a yeni yardım dilimi konusunda bugün ve yarın maliye bakanları düzeyinde yapılacak görüşmelerde yeni bir gelişme yaşanmayacağı beklentisi ve İspanya konusunda belirsizliğin sürmesinin bir miktar satış getireceğini öngörüyorlar.

Bugün piyasalar Avrupa Birliği ekonomi bakanlarının toplantısını takip edecekler.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler