Selçuk Altun/Editör Endeks, 474 puan artışla 59.806 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.80 oranında değer kazandı.
Hafta sonunda Yunanistan parlamentosunun ikinci kurtarma paketini alabilmek için uygulanacak reform paketini onaylaması global piyasaların haftaya alıcılı bir seyirle başlamasına neden oldu.
Yurt dışında olumlu hava etkisinde haftaya sınırlı da olsa alıcılı bir seyirle başlayan yurtiçi piyasaların, sonrasında Avrupa borsalarını da izleyerek dalgalı bir seyir izleyeceği düşünülüyor.
Teknik olarak baktığımızda; 59.700 seviyesinin önemine dikkat çeken uzmanlar, İMKB’de bu seviyenin üzerinde kalınıp kalınamayacağının izleneceğini belirtiyor. Bu seviyenin altına gelmediği sürece 60 bin üzerini aşmaya çalışacak olan İMKB’de, 59.700 altında kalındığı sürece kar satışlarının devamı beklenmeli.
Yurt içinde bugün Aralık ayı cari açık verisinin ardından, 15 Şubat tarihnde Hazine itfasını ve hafta içinde açıklanacak olan HALKB, ISCTR, ASYAB, TTKOM ve ARCLK’in bilançolarını takip ediyor olacağız.
DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN
[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)
DOLAR 1.75'E İNDİ
Geçtiğimiz haftanın son iki işlem gününde yükselişe geçerek 1.77 seviyesine çıkan dolar, yeniden düşüşe geçti.
Dolarda bu sabah ilk işlemler 1.7530 seviyelerinden geçiyor.
Cuma kapanışlarına göre parite yüzde 0.40 oranında yukarıda seyrediyor. Paritede ilk işlemler, 1.3255 seviyesinden geçiyor.
Emtia fiyatlarına baktığımızda, en yakın vadeli NYMEX kontratında petrol fiyatı 99.62 dolar, altının onsu 1728.05 dolar civarında seyrediyor.
YUNANİSTAN KEMER SIKTI, BORSALAR ÇIKIŞA GEÇTİ
Yunanistan için kritik önem taşıyan kemer sıkma önlemleri dün Parlamentoda onaylandı. Böylece Yunanistan'ın 2. kredi anlaşmasına engel olan ilk kapı aralanmış oldu. Parlamentodaki onaya piyasalardaki ilk tepki olumlu.
Bu sabah itibari ile Uzakdoğu borsaları yükseliş yönünde hareket ediyor. ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında da yükseliş yaşanıyor.
Asya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi, yüzde 0,58 değer kazanarak 8,999.18 puandan kapandı.
Yunanistan'da parlamentonun kemer sıkma tedbirlerini onaylaması sonrasında Avrupa borsalarının yeni güne yükselişle başlamaları bekleniyor.
IG Markets analistleri FTSE 100'ün 33, Dax'ın 52 ve Cac-40'ın 25 puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar.
Analistler, Yunanistan'da Parlamento'nun kemer sıkma tedbirlerine onayı sonrası gözlerin Çarşamba günü yapılacak Avro Bölgesi maliye bakanları toplantısına çevrileceğini belirtiyorlar.