FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar haftaya hızlı başladı!

Geçtiğimiz haftayı yüzde 8,1 kayıpla kapatan Borsa İstanbul, yeni haftaya tepki alımlarıyla başladı.

Piyasalar haftaya hızlı başladı!

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), 1.407 puan artışla 65.292 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 2,20 oranında değer kazandı. Dolarda ise ilk işlemler 2,14 TL seviyelerinden geçiyor.

Haber akışına ve yurtiçi siyasi gündeme çok hassas olan piyasalarda, yürütülen rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna dair yeni gelişmeler yakından takip ediliyor.

Politik taraftaki gelişmelerin piyasaların seyri açısından belirleyici olacağı haftada, oynaklığın yüksek kalmaya devam edebileceği hatırlatılıyor.

Analistler, veri açıklamalarının dolaylı takip edileceğini düşünmekle birlikte, dış ticaret rakamları ile enflasyon verilerinin bu hafta öne çıkacağını belirtiyor.

Politik risk algılamalarının piyasaların yönü konusunda belirleyici olacağı, tepki alımlarının sınırlı kalabileceği vurgulanıyor.

Bunların yanı sıra, bugün Merkez Bankası'nın ek parasal sıkılaştırma çerçevesinde satacağı döviz satış miktarı, endeksin seyri üzerinde etkili olabilir.

Tüm bunlara bağlı olarak endeksin 59,300 – 67,400 aralığında hareket etmesi bekleniyor.

TEKNİK GÖRÜNÜM
Siyasi belirsizliğin tavan yaptığı bu ortamda teknik seviyelerden söz etmek çok mümkün olmasa da, analistler yine 63 bin ve 64 bin seviyelerinin iyimserlik oluşturabileceğini ve 66 bin direncine yönelime katkı sağlayabileceğini düşünüyor. Geri çekilmelerde ise 61 bin ilk önemli destek. Geçtiğimiz hafta bu seviyeden dönen endeksin, yurtiçi tansiyonun artması halinde aşağı sarkabileceği kaydediliyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler