FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar haftaya kötü başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), sınırlı bir düşüşle haftaya başladı. Dolar 1.77 seviyelerinde haftaya başladı.

Piyasalar haftaya kötü başladı

Selçuk Altun/EditörEndeks, 293 puan düşüşle 60.608 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.48 oranında değer kaybetti.

Kararsız ve yön belirlemekte zorlanan piyasalar, Yunan tahvil takas sonuçlarının da açıklanacağı bir haftaya giriyor.

İMKB, yeni haftaya enflasyon rakamları ile başlıyor. Endeksin, enflasyon datasından sonra yönünü netleştirmesi bekleniyor.

Ocak ayında ortalama 110 dolar, Şubat ayında ise ortalama 118 dolar civarında seyreden petrol fiyatlarının etkileri her ne kadar bu enflasyon datasında pek görülemeyecek olsa da, önümüzdeki dönemde daha net bir tablo ortaya çıkaracak. Ocak ayı enflasyonunun son 38 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını unutmamak gerekiyor.

Teknik olarak baktığımızda, İMKB’de 60 bin seviyeleri korunduğu sürece 61.200-62.000 aralığının test edilmesi bekleniyor.

Analistler, piyasaların yükselmek için çok da fazla bahanesi kalmadığını düşünüyor. Zira Avrupa tarafında durum yatışmış olmasına rağmen 1.34 üzerinde kalamayan Euro/dolar paritesi, yükselişi bir türlü durdurulamayan petrol fiyatları, gittikçe ısınan Suriye ve İran konuları yeni yükselişlerin önünde en büyük tehditler olarak sıralanıyor.

Bugün izlenecek veriler
10:00 TÜİK Tüketici Fiyatları Endeksi
10:00 TÜİK Üretici Fiyatları Endeksi
17:00 İMKB Yabancı İşlemleri
10:45 İtalya Hizmet Sektörü PMI
10:50 Fransa Hizmet Sektörü PMI
10:55 Almanya Hizmet Sektörü PMI
11:00 Avrupa Birliği Hizmet Sektörü PMI
11:30 İngiltere Hizmet Sektörü PMI
12:00 Avrupa Birliği Ocak Perakende Satışlar

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

DOLAR, EURO, ALTIN VE PETROL FİYATLARI
Uzun bir süredir 1.74-1.78 bandında hareket eden dolar kuru, haftaya bu bandın en yüksek seviyesine yakın bir açılış gerçekleştirdi.

Dolar, serbest piyasada bu sabah 1.7720 seviyelerinde başladı. Euro ise, 2.3375 seviyelerinde bulunuyor.

Euro/dolar paritesine baktığımızda, bu sabah ilk işlemler 1.3192 civarından geçiyor.

Emtia fiyatlarına baktığımızda, en yakın vadeli NYMEX kontratında petrol fiyatı 106.98 dolar, altının onsu 1710.10 dolar civarında haftaya başladı.

DIŞ BORSALAR HAFTAYA ZAYIF BAŞLADI
FED Başkanı Bernanke’nin Çarşamba ve Perşembe günleri yapmış olduğu açıklamalarının yeni bir parasal gevşeme beklentilerini azaltması sonrası güçlenen dolar ile birlikte kar satışlarının öne çıktığı yurtdışı piyasalarda, Cuma günü küçük çaplı da olsa kayıplar ön plandaydı.

Yunanistan’daki borç takasının sonuçlarının ve başta istihdam olmak üzere ABD’den gelecek verilerin yön vermesi beklenen haftaya Asya borsaları ve ABD vadelileri zayıf bir başlangıç yapmış durumda.

Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi bu sabah, 78,44 puan (yüzde 0,80) değer kaybederek 9,698.59 puandan kapandı.

Bu sabah ayrıca Çin'de Başbakan tarafından açıklanan büyüme beklentisinin düşürüldüğü haberi, Asya borsalarını ve ABD vadelilerini etkileyen diğer önemli unsur olarak göze çarpmakta.

ABD vadelilerinin ve Asya borsalarında yaşanan düşüşün etkisiyle Avrupa borsalarının da haftaya satıcılı başlaması bekleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler