FİNANS

Piyasalar haftaya kötü başladı

Geçtiğimiz haftadan bu yana gelişmekte olan piyasalardan kötü yönde ayrışan BİST'te satıcılı seyir sürüyor.

Selçuk Altun - Mynet Borsa İstanbul (BİST), 202 puan düşüşle 72.352 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,28 oranında değer kaybetti. Dolar ise 1.9265 seviyesinde bulunuyor.

Piyasalarda sert hareketlerin bugün de süreceği düşünülüyor.

ABD ve Avrupa merkez bankalarının kararlarının izleneceği, büyüme ve işsizlik verilerinin açıklanacağı, dolayısıyla yurt dışı gündemin yoğun olduğu haftaya satış baskısıyla başlayan BIST’de, teknik olarak 71.800 ardından da 70.500 seviyeleri yakından izlenecek.

Olası yukarı hareketlerde 73.200-73.800 aralığı aşılmadığı sürece yükselişlerin satış amaçlı kullanılacağı belirtiliyor.

Bu sabah yurtdışına baktığımızda Asya piyasalarındaki satış baskısı haftanın ilk işlem gününde de devam ediyor.

TÜRKİYE BEKLENTİLERİ BOZULDU
Türkiye ile ilgili beklentiler bozulurken belli başlı yabancı aracı kurumlar, yatırım bankaları Türk hisselerinin ağırlığını birbirlerinin peşi sıra birer kademe indirmeye başladılar. Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye ilk çıkartan kurum olan ve yaşanan her olumsuz durum ardından bu olumsuz durumların, yatırım yapılabilir notu belirlenirken göz önüne aldığını açıklayan derecelendirme kuruluşu Fitch, 26 Temmuz’da Türkiye için, cari açığın fonlanması konusunu vurgulayarak uyarı notu yayınladı.

Kimi ekonomistler, Türkiye algısı ve buna bağlı olarak beklentilerin değişmeye başlamış göründüğünü belirtirken, kalıcı bir yukarı hareket beklememek gerektiğini düşünüyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler