FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar haftaya nasıl başladı?

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), dış borlarda yaşanan ralliye karşın haftaya yatay bir başlangıç yaptı.

Piyasalar haftaya nasıl başladı?

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun Endeks, 16 puan artışla 65.320 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,03 oranında değer kazandı. Dolar 1.78'den haftaya başladı.

Genel olarak yurtdışı piyasalardaki iyimser havanın devam etmesine bağlı olarak İMKB’nin yükselişini sürdürmeye çalışacağı düşünülüyor. Ayrıca, İMKB’de açıklanmaya devam eden bilanço rakamları paralelinde hisse bazlı hareketlerin ön plana çıkacağı belirtiliyor.

Teknik olarak bakıldığında, İMKB’de yurtdışı piyasaların da desteklemesi halinde 66 bin seviyelerine doğru hareket bekleniyor. İMKB’nin, yurtdışı tarafta görülebilecek realizasyonlara da aynı derecede tepki vereceği düşünülüyor.

Bugün İzlenecek Datalar
10:30 - Almanya, Temmuz ayı inşaat sektörü PMI
11:30 - Euro Bölgesi, Sentix yatırımcı güven endeksi

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

DOLAR, EURO, PARİTE, ALTIN VE PETROL FİYATLARI
Euro'nun dolar karşısında gerçekleştirdiği yükselişe karşın dolar/TL kurunda önemli bir hareket gözlenmiyor.

Dolar kuru bu sabah 1.78 seviyesinden işlem görüyor. Serbest piyasada Euro/TL ise 2.2030'dan satılıyor.

Buna karşın, Euro, ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerden daha iyi gelmesi için başladığı yukarı hareketini, bugün de devam ettiriyor.

ABD verilerinin yatırımcıların risk iştahını iyileştirmesine bağlı olarak gelen alımlar avro/dolar paritesini bu sabah 1.2443 seviyesine kadar taşıdı.

Euro/dolar paritesi şu sıralarda 1.2392'den işlem görüyor. Analistler, olumlu havanın devam halinde paritenin 1.2478 direncini hedefleyebileceğini de vurguluyorlar.

Diğer taraftan emtia fiyatlarına baktığımızda, en yakın vadeli NYMEX kontratında petrol fiyatı 91.35 dolardan işlem görüyor. Brent petrolün varil fiyatı 109 dolara yaklaştı. Şu dakikalarda işlemler 108,88 dolarda.

Altının onsu ise 1.608,10 dolar civarında hareket ediyor.

DIŞ BORSALARDA ALIM DALGASI
Geçen hafta Perşembe günü Euro Birliği Merkez Bankası (ECB) Başkanı’nın açıklamlarının beklentileri karşılayamaması nedeniyle yaşanan sert satış dalgası, haftanın son işlem gününde ABD'den gelen tarım dışı istihdam veririsi sayesinde kayıpların tamamını telafi etti.

Cuma günü açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen ABD tarım dışı istiham verilerinin piyasalar üzerinde yaratmış olduğu olumlu hava bugün Asya borsalarında ve ABD vadelilerinde devam ediyor.

Avrupa ve ABD borsalarında Cuma günü yaşanan sert yükselişin ardından Japonya Borsası'nda da bugün hızlı bir artış yaşanıyor. Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 2.3 artışla 8.750 puanın üzerine çıkarken, 19 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Topix endeksinde artış yüzde 2.0'yi buldu.

Avrupa borsalarının Cuma günü yaşanan sert yükselişin ardından bugün biraz yatışmaları ve güne hafif yükselişlerle başlamaları bekleniyor.

IG Markets, FTSE 100'ün güne 3 puan düşüş ile, Dax'ın 27 ve Cac-40'ın 14 puan artıda açılacağını tahmin ediyor.

Analistler, makroekonomik veri gündeminin rahat olduğu bu hafta yatırımcıların Cuma günkü olumlu verileri değerlendirmeye devam edeceklerini ve kısa vadede rallinin sürebileceğini ifade ediyorlar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler