FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar haftaya nasıl başladı?

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), haftaya yatay bir seyirle başladı.

Piyasalar haftaya nasıl başladı?

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun Endeks, 2 puan düşüşle 71.818 puandan açıldı. Dolar, 1.7880 seviyelerinden açıldı.

Genel olarak, endekste kâr satışlarına rağmen çıkış hareketi korunuyor. Banka hisseleri endekse yön vermeye devam ediyor. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise düşüş eğilimi sürüyor.

Piyasaların mevcut seviyelerini koruma çabası içinde olacağı düşünülüyor. Özellkle konsolide mali tablolaların açıklanaması için Cuma günü son gün olması nedeniyle üçüncü çeyrek bilançolarına bağlı olarak hisse bazlı hareketilerin bu hafta içinde ön planda olması bekleniyor.

Teknik olarak bakıldığında; İMKB’de, alımlarla 72.300-72.700 aralığının test edilebileceği düşünülüyor. Gerilemelerde ise 71.600 ilk destek olarak takip edilecek.

Bu haftanın piyasalarda en önemli gelişmesi olarak Halkbank’ın ikincil halka arzı takip edilecek. KAP’ta yapılan duyuruda Halkbank ikincil halka arzının talep toplama tarihleri 14-16 Kasım, fiyat aralığı 13.80-15.90 TL olarak belirlendi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen arz oranı yüzde 20,8 ve ek satış hakkının kullanılması durumunda yüzde 23,92’si halka arz edilecek.

ABD tahvil piyasasının kapalı olduğu bugün, piyasalar açısından önemli bir ekonomik veri açıklanmayacak. Yurtdışında mali uçurum ve Yunanistan konusunda bugün toplanacak Eurogrup toplantısı piyasalar üzerinde etkili olacak.

DOLARDA GERİ ÇEKİLME SÜRECEK Mİ?
Fitch’in not artırımı sonrasında sert şekilde değer kazanan TL’de son günlerde hafif bir geri çekilme yaşanıyor.

Dolar/TL, 1.77 seviyesinin altını gördükten sonra yaptığı tepki sonrasında 1,7870 seviyelerine geldi.

Bu sabah itibari ile baktığımızda, İstanbul serbest piyasada dolar 1,7880, avro 2,2770 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 1,7860 liradan alınan dolar 1,7880 liradan satılıyor. 2,2740 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,2770 lira olarak belirlendi.

Önceki kapanışta doların satış fiyatı 1,7910 lira, avronun satış fiyatı ise 2,2760 lira olmuştu.

Euro/dolar paritesi bu sabah 1,27 seviyesinde işlem görüyor.

Emtia fiyatlarına baktığımızda, altının onsu 1734 doların üzerinde seyrediyor. Brent petrolün varil fiyatı ise 108,89 dolarda bulunuyor.

DIŞ BORSALAR YİNE TEPETAKLAK
ABD’de “mali uçurum” sebepli riskler Başkanlık seçimleri sonrası piyasalara satış getirirken, satışlarda Yunanistan konusunda Avrupa’dan net bir tavır gelmemesi ve gelen bilançoların umut verici olmaması piyasalarda satış ağırlıklı seyrin geçen haftanın son gününde de sürmesine neden oldu.

ABD’de mali uçurum kaygıları yanı sıra, bu sabah Japonya’nın üçüncü çeyrekte yüzde 0.9 daraldığını açıklaması yeni haftaya piyasaların satıcılı bir seyirle başlamasına neden oldu.

Geçen haftanın tümünü düşüşle kapatan Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, bugün de kapanışta değer kaybetti. Nikkei Endeksi, 81,16 puan (yüzde 0,93) değer kaybederek 8,676.44 puandan kapandı.

Endeksin düşüşünde büyüme rakamlarının geçen yılki depremden bu yana en keskin düşüşünü göstermesi etkili oldu. Ülkede ekonomi 3. çeyrekte bir önceki döneme göre yüzde 0.9, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 3.5 daraldı.

ABD vadelileri ise yüzde 0.15 artıda işlem görüyor.

Avro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan konusunu ele alacaları bugün, yatırımcıların yeni haftaya temkinli başlamaları ve Avrupa borsalarının aşağı yönlü bir eğilimle açılmaları bekleniyor.

IG Markets, FTSE 100'ün 10 puan, Dax'ın 2 puan kayıpla, Cac-40'ın ise yatay açılacağını tahmin ediyor.

Piyasalarda gözler, Yunanistan'ın yanı sıra ABD'de mali uçurum konusunda atılacak adımlarda olacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler