FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar kritik güne nasıl başladı?

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), dış borların etkisiyle güne yatay bir başlangıç yaptı.

Piyasalar kritik güne nasıl başladı?

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun Endeks, 16 puan artışla 63.794 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,03 oranında değer kazandı. Dolar 1.7980'den güne başladı.

Piyasaların yön belirlemede kararsız olduğunu söylemek mümkün ve bugün Amerika’dan açıklanacak istihdam dataları çok kritik.

Bugün piyasalar yurt içinde ise TÜİK’in saat 10:00’da açıklayacağı Temmuz ayı enflasyon verilerini takip edecek.

Bu veriler öncesinde piyasaların yurtdışı paralelinde dalgalı bir seyir izleyeceği düşünülüyor.

Teknik olarak bakıldığında, 63 bin 500 desteğini koruma çabası sergilemesi beklenen İMKB’nin, bunu başarması halinde yeniden 64.000-64.200 aralığını hedefleyeceği düşünülüyor. 63 bin 500 desteğinin kırılması halinde ise İMKB’de 62 bin 800 ilk destek olarak izlenebilir.

Bugün İzlenecek Datalar
10:00 - Türkiye, TÜİK Temmuz ayı enflasyon oranlarını açıklayacak
15:30 - ABD, Temmuz ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri
17:00 - ABD, Temmuz ayı ISM imalat dışı endeks

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

DOLAR 1.80'İN ALTINDA
Fed'in yeni bir adım atmamasının ardından Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) bir adım gelebileceği umutlarıyla dün sert dalgalanan ve bir ara yeniden 1.80'in üzerinde işlem gören dolar/TL bugün güne sınırlı bir düşüşle başladı.

Serbest piyasada bu sabah itibarıyla 1,7970 TL’den alınan dolar 1,7980 TL’den satılırken, 2,1910 TL’den alınan Euro'nun satış fiyatı ise 2,1920 TL olarak gerçekleşiyor.

Diğer taraftan Euro/dolar paritesi ise, ECB'den tahvil alımı olmayınca dün sert satışa geçti ve parite 1,2180 seviyelerine kadar gevşedi. Paritede bu sabah işlemler 1,2194 seviyesinden geçiyor.

Parasal gevşeme olmayınca altın da 1590 dolara kadar geriledi.

Petrol fiyatlarına baktığımızda, bu sabah en yakın vadeli NYMEX kontratında petrol fiyatı 87.63 dolar, Brent petrol 106,58 dolardan işlem görüyor.

DIŞ BORSALARDA SON DURUM
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, geçen hafta yaptığı açıklamalarla piyasaları coşturduktan sonra dün büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Son günlerde Avrupa Merkez Bankası’nın yeni bir tahvil alım planı açıklanması yönünde oluşan beklentilerle yükselişe geçen piyasalar, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin dün yaptığı açıklamalarından yeni bir müdahale sinyali almamasını satışlarla karşıladı.

Draghi’nin açıklamalarının beklentileri karşılamaması sonrası ABD borsaları günü düşüşle tamamlarken, ABD borsalarının ardından bugün Asya borsalarında da satıcılı bir seyir hakim.

Bu sabah Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi, 98,07 puan (yüzde 1,13) değer kaybederek 8,555.11 puandan kapandı.

Avrupa borsalarının dün yaşanan sert dalgalanmaların ardından bugün karışık bir seyir ile açılmaları ve piyasaların dün ECB'den gelen açıklamaları sindirmeye çalışmaları bekleniyor.

IG Markets, FTSE 100'ün 8 puan artışla, Dax'ın 9 ve Cac-40'ın ise 1 puan düşüşle açılmasını bekliyor.

Uluslararası piyasalarda iki gündür Merkez Bankalarından gelen açıklamalardan istediğini alamayan piyasalar, bugün ABD'den gelecek istihdam rakamlarını izleyecek.

Özel istihdam hizmetleri şirketi ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından çarşamba günü açıklanan ve ABD'de özel sektörde istihdam büyümesini ölçen rakamlar olumlu gelmişti. ADP, özel sektörde istihdamın 163 bin arttığını açıklamıştı. Piyasalarda beklenti 108 bin artış olacağı yönündeydi.

Bugün TSI 15:30'da açıklanacak olan istahdamda ise tahminler tarım dışı istihdamın 95 bin artacağı, işsizlik oranının ise yüzde 8.2 olarak kalacağı yönünde. Geçen ay tarış dışı istihdam 80 bin artış ile hayal kırıklığı yaratmıştı. Özel sektör istihdamında ise geçen ay yaşanan 84 bin artışın ardından, 110 bin artış olacağı yönünde bir beklenti oluştu. İmalat sektöründe ise istihdamın 10 bin artacağı yönünde beklenti bulunuyor.

Ülkede işsizlik başvuruları dün piyasa beklentisinin az altında artarak 365 bin olmuştu. Piyasalar başvuruların 370 bine çıkacağını düşünüyorlardı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler