FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar kritik haftaya nasıl başladı?

Tüm global borsalar Çarşamba günü toplanacak FED'e odaklanmış durumda.

Piyasalar kritik haftaya nasıl başladı?

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), 191 puan düşerek 73.873 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,26 oranında değer kaybetti. Dolarda ise ilk işlemler 2,0377 TL seviyelerinden geçiyor.

Geçen hafta açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi sonrasında piyasalarda hızlı yükseliş ve ardından kâr satışları gözlendi. Borsa İstanbul’da global piyasalardaki satıcılı seyir ve TL’deki değer kaybının etkisiyle geriledi. Haftanın son günü yurt dışında yaşanan pozitif seyir ve Merrill Lynch yatırım bankasının Türkiye için tavsiyesini ağırlığını artır seviyesine yükseltmesi haftalık kayıpların telafi edilmesini sağladı.

Bu hafta oldukça yoğun bir takvim Borsa İstanbul’u bekliyor.

İlk olarak yurt içi piyasalarda bugün takip edilecek olan işsizlik verisi gözlemlenecek. Sonrasında AB tarafında imalat ve hizmet endeksleri ile Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin açıklamaları takip edilecek.

ABD tarafında ise tarım dışı verimlilik, imalat endeksi, uzun vadeli EFT alkışı, endüstriyel üretim ve kapasite kullanım oranı açıklanacak.

İstisnai gün ilan edilmesi sebebiyle dolar tarafında görülebilecek kısmi geri çekilmelerin BİST'de, tepki alımlarına yol açabileceği belirtiliyor. Buna karşın, hem gösterge tahvil tarafındaki yüzde 9’un üzerindeki seyir hem de FOMC toplantısı yükselişlerin önünde engel olarak duracak.

BİST teknik açıdan incelendiğinde, endeksin 74.500 seviyesi üzerinde tutunmasının alımlarda etkili olabileceği belirtiliyor. Endeksin 74.500 üzerinde kalması halinde hafta içi hareketlenmelerde sırasıyla 75.500, 77.000 ve 78.000 seviyeleri hedeflenebilir. 73.500 desteğinin kırılması durumunda ise 72.500 seviyesine kadar geri çekilme görülebileceği vurgulanıyor.

Yine de BİST 100’de asıl belirleyici olacak olan FED’in Çarşamba günü tahvil alımlarını azaltıp azaltmayacağı olacak.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler