FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar normale döndü

Dün borsa ve dolarda tarihi kazançlar elde edildi. Bu sabah ilk işlemlere bakıldığında ise piyasaların normal seyrine döndüğü görülüyor.

Piyasalar normale döndü

AK Parti'nin tek başına iktidarı elde etmesinin ardından dün döviz kurları ve faizler düştü, borsa hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. Bu sabah itibariyle baktığımızda ise, ilk tepkinin yerini daha sakin bir seyre bıraktığı gözleniyor. Borsa güne yatay bir başlangıç yaparken, dolarda bir miktar yükseliş dikkat çekiyor.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi güne 163 puan artışla 83.857 puandan başladı. Hisse senetleri açılış itibariyle yüzde 0,20 oranında değer kazandı.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Aralık sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.1 düşüşle 105.1250 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL Kasım sonu kontratları ise yüzde 0.33 yükselişle 2.8478 seviyesinde seyrediyor.

Dün gün içinde 2.7580'i test ettikten sonra günü 2.80 üzerinde tamamlayan dolarda ise bu sabah ilk işlemler 2.8240 - 2.8280 aralığında gerçekleşiyor.

Analistler, seçim sonuçlarının başta döviz kurları ve banka pay piyasaları olmak üzere piyasalarda yarattığı coşkunun kısa vadede devam edebileceğini kaydederek, bugünden itibaren verilerin ve yurt dışı piyasaların seyrinin de etkisinin görülmeye başlanabileceğini ifade ediyor.

Bugün yurt içinde ekim ayı enflasyon verilerinin, yurt dışında ise ABD fabrika siparişlerinin takip edileceğini aktaran analistler, BIST 100 endeksinin 84.000 ve 85.000 seviyelerinin direnç, dolar/TL'de ise 2,7750 seviyesinin önemli destek konumunda olduğunu ifade ediyor.

Diğer taraftan, önümüzdeki dönemde piyasaların seyri açısından ekonomi yönetimi ve ilk icraatlarının nasıl şekilleneceği belirleyici olacak.

Yurtdışında ise ABD'de ekonomik verilerinin yakından izlenecek. Fed'in aralıkta faiz artırımına işaret edecek her türlü verinin TL dahil gelişmekte olan piyasaları olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

Enflasyon beklentisi

TÜİK tarafından bugün saat 10:00'da açıklanacak olan Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) ekim ayında medyan bazında 1.35 artış beklenirken, yıl sonu enflasyon beklentisi önceki anketle aynı kalarak yüzde 8.15 oldu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler