FİNANS

Piyasalar yatay seyre girdi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), alıcılı açılışın ardından dar aralıkta yatay seyir izledi.

Piyasalar yatay seyre girdi

Birinci seansta alımlarla 62794 puana kadar yükselen Bileşik Endeks, gelen kar satışlarını 62400 civarında karşılayarak dengelenme çabasına girdi.

2. seansta 62400-62750 aralığının dışına çıkamayan Ulusal 100 Endeksi, günü 62969 puan ile (yüzde 0.88) 546 puan artıda tamamladı.

İşlem hacmi birinci seansta 961.703.482 TL, ikinci seansta 1.069.629.004 TL olurken, toplam işlem hacmi 2.031.332.486 TL olarak gerçekleşti.

Avro Bölgesi maliye bakanlarının finansal güvenlik duvarının artırılması konusunda anlaşmaya varmalarının olumlu etkilerinin yeni haftanın ilk gününde de piyasalarda etkisini göstereceği ve Avrupa borsalarının günü yükselişle başlayacağı beklentisi İMKB'nin açılışında da etkili oldu.

Ancak güne artıda başlayan Avrupa borsalarında özellikle Avro Bölgesi'nin sorunlu ekonomileri Portekiz, İtalya ve İspanya'nın borsalarında yönün tersine dönmesi ve satışların etkili olması, yurtiçinde yükselişi sınırlayarak, bir miktar kar realizasyonu yaşanmasına neden oldu.

İmalat sektörü PMI verilerinin Avro Bölgesi imalat sektöründe daralmanın devam ettiğine işaret etmesin satışlarda etkili oldu.

ABD ISM imalat verilerinin ardından yurtdışında yaşanan toparlanma İMKB'de de kapanışa doğru alıcılı seyir izlenmesine yol açtı.

Yurtiçinde büyüme rakamlarının ardından gözler yarın açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi.

DÖVİZ
Döviz tarafında ise dolar lehine bir gün yaşandı. Küçük de olsa değer kazanan dolar, TL karşısında 1.7850 seviyelerine çıkdı. Euro/TL kuru da 2.3690 TL seviyelerinde bulunuyor.

Parite ise, 2.3290 civarında bulunuyor.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler