FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar yine kötü açıldı

Borsa İstanbul'da iki haftadır yaşanan negatif görünüm devam ediyor.

Piyasalar yine kötü açıldı

SELÇUK ALTUN - MYNET Borsa İstanbul (BİST), 81 puan düşüşle 71.823 puandan başladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0,11 oranında değer kaybetti. Dolar kuru ise 2.05 seviyesinin üzerinde açıldı.

Global piyasalarda negatif eğilimli bir seyir yaşanırken, bunda Fed’in varlık alımlarındaki azaltım sürecini öne çekeceği beklentileri etkili oluyor. Yurt içi piyasalar da global piyasalara paralel negatif seyrini sürdürüyor.

Buna ek olarka, gösterge tahvil tarafındaki yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi ve dolar/TL kurunda TL’nin değer kaybı hisse piyasalarındaki yükselişleri engelliyor. Dün, Merkez Bankası’nın istisnai gün uygulamasi TL üzerindeki baskıları kaldırmaya yetmedi.

Bugün, saat 10:00'da Türkiye cari açık verisi açıklanacak ve piyasaların ana gündem maddesini oluşturacak. Piyasa beklentisi cari açığın 2,73 milyar dolar olması yönünde. Cari açık verisinin beklentilerin altında gerçekleşmesi endekste enflasyon verisi sonrasındaki sert satışın durulmasına ve alımların gelmesine neden olabilir.

Ancak, Eylül ayı iç talep konusunda canlı olunan bir dönem olduğundan negatif bir beklenti hakim. Cari açık beklentilerden iyi gelse bile, kalıcı yükseliş için küresel bir sinyale ihtiyaç olduğu ifade ediliyor.

Teknik olarak bakıldığında; endeks dün 72.000 destek seviyesinin hafif altında kapanış gerçekleştirdi. Endeksin 72.000 seviyesinin üzerinde tutunması halinde alımların 73.000 ve 74.400 seviyesine kadar olması beklenebilir. 72.000 seviyesinin altında kapanışlar satış baskısının önümüzdeki günlerde 70.600 seviyesine kadar olabileceğini gösterecek.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler