FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar yurt dışından iyi açıldı!

Yılın ilk işlem günlerinde oldukça zayıf bir tablo sergileyen piyasalar, haftaya yurt dışının aksine yükselişle başladı.

Piyasalar yurt dışından iyi açıldı!

SELÇUK ALTUN - MYNET
Yurtdışı piyasalarda önemli düşüşler yaşanırken Borsa İstanbul (BİST), 314 puan artışla 66,281 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,48 oranında değer kazandı.

Dolar ise haftaya 2,18 seviyesine yakın başladı. Kur, sabah ilk işlem saatlerinde 2,1780 TL civarında hareket ediyor. Doların genel olarak gelişen ülke para birimleri karşısında primli olduğu gözleniyor. Kısa vadede TL’de zayıflığın sürmesi öngörülüyor.

Kısa vadede zayıf görünümünü koruyacağı düşünülen piyasalarda, özellikle yurtiçi odaklı siyasi gelişmeler ve haber akışı yakından takip ediliyor.

Tatil döneminin geride kalması ile global piyasalarda hacimlerin artması bekleniyor.

Bu sabah itibari ile baktığımızda, özellikle Asya borsalarında hakim olan değer kayıplarının BİST'in açılışına da olumsuz yansıdığı gözleniyor.

Uzmanlara göre, bu hafta yurt dışı borsaların tamamının tatil rehavetinden çıkarak geri dönmesi ve gelecek olan önemli veriler dikkatlerin yeninden yurt dışına çekilmesine sebep olacak. Bunun etkisiyle, diğer gelişmekte olan ülkelerden ayrışan Türkiye piyasalarında yeniden aynı paralelde hareketler gözlemlenebilir.

Tabii, içeride siyasi tansiyona bağlı kırılganlığın sürdüğünü unutmamakta fayda var.

Teknik açıdan bakıldığında, analistler 66.000 direncini yukarı yönlü kırması ve bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda endeksin 67.400 direncine doğru toparlanma hareketi göstereceğini, 66.000 direnci altında kalınması durumunda ise 64.500 desteğine doğru gevşeme yaşanabileceğini düşünüyor.

Bugün ABD tarafında ISM hizmet, ISM imalat dışı istihdam ve fabrika siparişleri verileri ile Euro Bölgesi’nde açıklanacak olan Euro Bölgesi, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya hizmet PMI’lar ile Almanya TÜFE verisi piyasaların takibinde olacak.

Türkiye’de bugün ve bu hafta önemli veriler yok.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler