FİNANS

Piyasalara Fitch'ten ağır darbe

İlk seansı 117 puan (yüzde 0.16) düşüşle 71.863 puandan kapatan Borsa İstanbul (BİST), Fitch'in uyarısı sonrası ikinci seansa tepataklak başladı.

Piyasalara Fitch'ten ağır darbe

Piyasalar bugüne uluslararası gelişmelere paralel nispeten sakin bir gün beklentisiyle başladı. Ancak doların bir türlü düşmemesi ve kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye notunun riski üzerine yaptığı açıklamalarla yine dalgalı bir gün yaşandı.

Piyasaların Ben Bernanke'nin merakla beklenen yeni konuşması öncesi son gününde uluslararası piyasalardaki gelişmelere paralel bir gelişme izlemesi bekleniyordu. Ancak Fitch'in not açıklaması Borsa İstanbul'da gidişatı tamamen değiştirdi. Dünya borsalarında hafif yükselişler gözlenirken Şangay borsası 1,60'lık artışla dikkat çekiyor. Bu artışların da etkisiyle BIST 100 güne yüzde 0,87 primle 72 bin 608 puandan başladı. İlk seansta yatay bir seyir izleyen yüzde 0,16 kayıpla 71 bin 863 puandan kapadı.

İkinci seans ise düşüşle başladı. İkinci seansa borsa yüzde 1'in üstünde kayıpla 71 bin 253 puandan başlangıç yaptı. Fitch'in Türkiye'nin notuyla ilgili açıklamalarının ardından borsada düşüşün sertleştiği gözlendi. BIST günü (yüzde 1.26) 907 puan düşüşle 71074 puandan kapattı.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler