FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda dalgalı seyir sürüyor

Dün genel olarak dalgalı bir seyir izleyen BİST, faiz ve dövizdeki düşüşün etkisiyle güne alımlarla başladı.

Piyasalarda dalgalı seyir sürüyor

Selçuk Altun - Mynet Borsa İstanbul (BİST), 626 puan artışla 72.608 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,87 oranında değer kazandı.

Dolar ise dünkü seviyelerde hareket ediyor. Bu sabah itibari ile kur 1.94 seviyelerinde bulunuyor.

Dün global risk iştahının tekrar artmasıyla beraber BİST Cuma gününden bu yana yaşadığı kayıpları telafi etmeye çalıştı ve 73.000 seviyesine kadar yükseldi. Ancak bu seviyede kurun ve faizlerin artışa geçmesiyle bu seviyede tutunamayan BİST 100 endeksi geri çekildi.

Endekste toparlanmanın güçlenmesi için kur ve faizdeki hareketlerin sakinleşmesi gerekiyor. Gösterge faiz dün yüzde 9.20 direncine yöneldi. Dolar ise bu sabah 1.94 seviyesinde seyrediyor. Bu durum endeks için olumlu etki gösterdi ve endekste yukarı yönlü bir açılış gerçekleştirdi.

Teknik Görünüm
Teknik olarak bakıldığında, güne hafif alıcılı başlayan endekste 71.400 seviyesi gün içi işlemlerde ilk destek konumunda olacak.

Analistlere göre; 71.400 üzerinde kalınaması halinde tekrar 73.000 direncine yönelim görülebilir. Yükseliş hareketlerinin ivme kazanması için bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Sonraki dirençler olarak 74.300 ve 74.900 seviyeleri takip edilebilir.

71.400’ün altında yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 71.000 ve 70.000 seviyeleri sırası ile alt destekler olarak takip edilebilir.

Piyasalar bu akşam FED tutanakları ve sonrasında Bernanke'nin yapacağı açıklamalara odaklanmış durumda. Her ne kadar piyasalar Bernanke'nin konumasının piyasa dostu olacağı görüşünde olsa da, endekste baskı devam ediyor.

Dış Borsalar
Dış piyasalara baktığımızda, ABD’de bilanço sezonu iyimserliğinin IMF’nin küresel büyüme beklentilerini düşürmesine rağmen devam ettiğini görülüyor.

ABD borsaları yükselişini 4. gününe taşırken, dün Avrupa da bu yükselişe eşlik etti.

Asya piyasaları ise beklentilerden zayıf gelen Çin makro verilerinin ardından bu sabah itibariyle satıcılı bir seyir izliyorlar.

ABD bütçe açığı, devam eden Avrupa borç krizi ve global büyümenin lokomotifi Çin‘den gelen makro verileri global risk iştihanı etkileyen en önemli üç gelişme olup, bu üç önemli gelişmeye bağlı haber akışları devam ettikçe piyasalardaki hareketliliğin devam edeceği düşünülüyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler