FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda düşüş sürecek mi?

Borsa İstanbul, dün yaşadığı sert düşüşün ardından güne tepki alımlarıyla başladı.

Piyasalarda düşüş sürecek mi?

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), güne dünkü kapanışa göre 283 puan artışla 77.903 puandan başladı. Hisse senetleri önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,36 oranında değer kazandı. Dolarda ise ilk işlemler küçük bir düşüşle 1.9940 TL seviyelerinden geçiyor.

FED tahvil alım programında azaltma yapmayacak beklentisi ile son dönemde yükselen borsalar, beklentinin gerçekleşmesi ile satışa geçti.

Önceki gün beklendiği gibi FOMC toplantısı sonucunda FED’in para politikası değişikliğine gitmemesi ayrıca yapılan açıklamalardan sonra küresel borsalarda satıcılı bir seyir izlendi.

Bu sabah itibari ile baktığımızda, Asya ve gelişmekte olan ülke borsaları satıcılı seyrini sürdürüyor. ABD borsalarında da düşüşler dikkat çekiyor.

Yurt içinde ise, dış borsaların etkisinin yanı sıra, 2 TL seviyelerine yaklaşan dolar kuru ve gösterge tahvil faizin yükselişe geçmesinin etkisiyle borsada ciddi bir düşüş gerçekleşti.

Analistlere göre; endeksin 78.000 seviyesinin altında kalması halinde satışlar 76.500 seviyesine kadar sürebilir.

Faizlerdeki yükseliş ve dolardaki çıkışın korunması halinde satış baskısının önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenebilir.

Bugün yurt içinde açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurtdışında İngiltere İmalat PMI verisi ve ABD ISM İmalat endeksi piyasalar tarafından izlenecek.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Express


En Çok Aranan Haberler