FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda gözler Merkez'de

Borsa, bugün veri akışının sakin olması ve yarın gerçekleşecek olan TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde yön arayışına devam ederek yatay bir açılış yaptı.

Piyasalarda gözler Merkez'de

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi 75 puan artışla 79.810 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,09 oranında değer kazandı.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ekim sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.23 düşüşle 98.1250 seviyesinde işlem görüyor.

Dün piyasaların kapanış saatlerinde 2.8998/2.9010 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah 2.9070/2.9085 seviyesinden işlem görüyor.

TCMB'nin yarın yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında önemli bir politika değişikliği beklenmezken, piyasaların gözü perşembe günü gerçekleşecek olan ve daha fazla parasal genişleme önlemlerinin duyurulabileceği Avrupa Merkez Bankası toplantısında olacak.

Öte yandan bugün açıklanacak önemli bilançolar arasında piyasaların kapanmasının ardından gelecek olan Türk Telekom bilançosu bulunuyor.

Dış borsalarda son durum

Hafta başında Çin'den açıklanan ekonomik büyüme rakamlarının yüzde 6.9 ile beklentilerin hafif üzerinde fakat 2009'dan bu yana ilk defa yüzde 7'nin altına düşmesiyle yatırımcılar temkinli bir duruş sergilerken, ABD borsaları da dünü hafif yükselişlerle kapattı.

Asya borsaları emtia fiyatlarında yaşanan düşüş ve Çin'deki ekonomik büyüme verileri sonrası risk iştahının azalması ile düşerken, euro ise Avrupa Merkez Bankası'nın daha fazla parasal genişleme önlemleri almasının mümkün olduğu toplantı öncesi 10 günün en düşük seviyesine geriledi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.4 kayıp yaşadı. Shanghai borsası yüzde 0.4 gerilerken, Güney Kore yüzde 0.1 düştü, Japonya Nikkei endeksi ise yüzde 0.3 yükseldi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler