FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda kırılganlık sürüyor

17 Aralık'tan bu yana süren politik risk etkisi piyasalarda fiyatlanmaya devam ediyor.

Piyasalarda kırılganlık sürüyor

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), dün yaşadığı sert düşüş sonrasında güne hafif alımlarla yatay bir başlangıç yaptı. Endeks, 165 puan artışla 67,151 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,25 oranında değer kazandı. Dolarda ise dün yaşanan yeni rekordan sonra bu sabah itibari ile bir miktar gevşeme yaşandığı gözleniyor. Kur, sabah ilk işlem saatlerinde 2,1760 TL civarında hareket ediyor.

Pazartesi günü verilen yüzde 6’lık tepkinin ardından dün endeksin yeniden satış baskısı görmesi dikkat çekiyor. 67.500 altında kapanışı olumsuz gören uzmanlar, içeride siyasi tansiyona bağlı kırılganlığın sürdüğü bu dönemde, risklerin düşük tutulması gerektiği belirtiliyor.

Analistler, teknik açıdan 67.400 direncini yukarı yönlü kırması ve bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda endeksin 68.000 direncini hedefleyeceğini düşünüyor. 66.000 desteğinin aşağısına sarkılması durumunda ise 64.500 desteğine doğru geri çekilme yaşanabileceği vurgulanıyor.

Kısa vadede zayıf görünümünü koruyacağını düşünülen endekste özellikle yurtiçi odaklı siyasi gelişmeler ve haber akışı yakından takip edilmeye devam ediliyor.

Veri olarak baktığımızda, piyasaların gözü saat 10:00'da açıklanacak olan enflasyon verisinde olacak. Piyasa beklentisi enflasyonun yıllık bazda yüzde 7,26, Aralık ayında yüzde 0,30 olacağı yönünde. Çekirdek TÜFE ise, yüzde 7,20 bekleniyor.

Enflasyon verilerinin beklentiden düşük gelmesi durumunda haberin piyasalara destek olacağı, verilerin beklentilerden yüksek gelmesi halinde ise, (özellikle yıllık bazda yüzde 7,5 seviyesinin üzerinde olması) borsadaki düşüşün sertleşeceği öngörülüyor.

Yurtdışında ise bugün, ABD'de FED Başkanı Ben Bernanke ve FOMC üyesi Jeremy Stein’in konuşmaları yakından takip edilecek. Euro Bölgesi’nde İtalya TÜFE verisi ve İspanya işsizlik değişimi izlenecek.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler