FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda sert hareketler görülebilir!

BİST, dünkü satışların ardından pozitif kapanışlar görülen yurt dışı piyasaların paralelinde güne tepki alımlarıyla başladı.

Piyasalarda sert hareketler görülebilir!

SELÇUK ALTUN - MYNET

Borsa İstanbul (BİST), 178 puan artışla 75.075 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,24 oranında değer kazandı. Dolarda ise ilk işlemler 2.0235 seviyesinden geçiyor.

Dün, BDDK'nın tüketimi azaltıp cari açığı düşürmek için kredi kartları, taşıt kredileri, tüketici kredileri ile ilgili vade ve taksitlendirme konusunda getirdiği sınırlamalar, ekonomik büyüme, bankacılık sektörü karları ve reel sektör karlarını olumsuz etkileyebileceği için BİST yurtdışından olumsuz olarak ayrıştı.

Endeks, 75 bin seviyesinin altına sarktı. 75.500 altında kapanış yapılması olumsuz bir tablo oluşturuyor. Bugün yukarı yönlü hareketlerde yeniden bu seviyelere yaklaşılmak istenebileceği, ancak burası yüksek hacimle geçilemediği sürece temkinli olmakta fayda olacağı belirtiliyor.

Analistler, endeksin teknik açıdan 75.500 seviyesi olan önemli destek noktasının kırılması sonrasında satış baskısının 74.100 seviyesine kadar sürebileceğini düşünüyor.

Bugün ABD piyasaları Şükran Günü nedeniyle kapalı olacağından piyasaların takip edeceği önemli bir veri bulunmuyor. Her ne kadar vadeli piyasalarda işlemler devam ediyor olsa da, ABD’de bugün piyasaların tam gün kapalı olacak olması ve veri olmaması daha sakin bir gün geçirilmesine neden olacak. Borsa İstanbul’da düşük hacimli, net yönü olmayan bir piyasa izleneceği kaydediliyor. İşlem hacminin düşük olacağı günde daha sert hareketler görülebilir.

Yurt içinde ise, Merkez Bankası yılın ikinci finansal istikrar raporunu yayınlayacak.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler