FİNANS

Piyasalarda tepki çıkışları "cılız" kalıyor

Artan siyasi tansiyonla ciddi kayıplar veren Borsa İstanbul güne hafif alımlarla başladı.

Piyasalarda tepki çıkışları "cılız" kalıyor

Selçuk Altun - Mynet
Borsa İstanbul (BIST), 496 puan artışla 75.537 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,66 oranında değer kazandı. VOB güne sınırlı bir kayıpla başladı. Dolar 1.89 seviyesine yakın seyrediyor.

Başbakan Erdoğan’ın sert açıklamalarını sürdürerek değişmeyeceğini söylemesi, Taksim’de polisin Gezi Parkı’na girmesi dün piyasaları kötü vurdu. Bu sabah itibari ile baktığımızda, tansiyonun düşmediği ve siyasi risklerin fiyatlanmaya devam edildiği görülüyor.

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak bugün Başbakan Erdoğan sanatçılarla bir araya gelecek ama bu görüşmenin yapılması gereken kitlenin dışında bir grubun seçilmiş olması sorunu çözmekten ziyade siyasi manevra olarak görüleceği için saat 16:00’daki görüşmenin Borsa İstanbul’a hiçbir şekilde pozitif yansıması beklenmiyor.

Dalgalı seyrini bugün de devam ettirmesi beklenene BIST’de, her ne kadar destek ve dirençler verilse de politik riskin olduğu bir ortamda volatilite çok arttığı için teknik seviyeler çalışmıyor.

Bununla birlikte, gerilemelerde 73.900-72.800 aralığının test edilmesi halinde tepki hareketlerinin görülebileceği düşünülüyor. Yükselişlerde ise ilk önemli direnç seviyesi 76.500 seviyeleri olacak.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler