FİNANS

Piyasaların hiç tadı yok

Borsa İstanbul (BİST), 72.455 - 73.958 bandı arasında işlem görmesinin ardından yüzde 0,22'lik düşüşle 73.849 seviyesinden günü kapattı.

Piyasaların hiç tadı yok

Geçtiğimiz gün S&P tarafından gerçekleştirilen raporda ABD'deki parasal teşvik programının sona ermesinin, sermaye akışlarında gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere doğru dönüşe yol açmasının beklenildiği ve Morgan Stanley'in gelişmekte olan ülkelerde Türkiye yerine Rusya'yı tercih ettiklerini açıklamaları endekste baskı yaratıyor.

Dün seans kapanışı sonrası Halkbank'ın ikinci çeyrek bilançosunun 672 milyon olan beklentilerin üzerinde 751 milyon olarak açıklanması bile bu sabah endekste alım tepkisi yaratamadı.

TÜPRAŞ ve Aygaz'a yapılan incelemeler de piyasalar da tedirginlik yaratıyor.

Bu olumsuz gelişmelerin ardından HSBC Fed'in parasal genişleme programını yavaşlatmasının gelişmekte olan piyasalar için dış borçlanma şartlarını sıkılaştıracağı endişe ve sermaye çıkışları yaşanacağı korkusu nedeniyle gelişmekte olan piyasalar için 2013 ve 2014 büyüme tahminlerini düşürdü. Türkiye için 2013 büyüme tahminini yüzde 3.8'den yüzde 3.3'e, 2014 tahminini yüzde 4.3'den 4.0'e düşürmesi de tedirginlik yaratıyor.

Gösterge tahvil faizinin yüzde 9 seviyesinin üzerindeki kuvvetli görünümünü koruması ve döviz sepetinin 2,23 seviyesindeki yükseliş etkisi endekse yorgunluk veren diğer bir durum.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler