FİNANS

Yatırımın desteğini 'halka arz'dan alacak

Marmara bölgesinde bir tesis yapma niyetinde olan Pakpen, İskenderun civarında limana yakınlığı bir yatırımı gündemine aldı. Yeni yatırımlar için ilave sermaye desteği ise, halka arzdan umuluyor.

Yatırımın desteğini 'halka arz'dan alacak

Konya’nın önemli gruplarından olan temelleri 1970’li yıllarında Mehmet Tuza tarafından atılan Pakpen, Konya’nın ardından yeni bölgelerde yatırım arayışı içinde. Öncelikle Marmara Bölgesi’nde bir tesis yapma niyetinde olan şirket, yine İskenderun civarında limana yakınlığı nedeniyle bir yatırımı gündemine almış görünüyor.

Pakpen Genel Müdürü Münir Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre, şirket Konya’da büyük yatırımlarını 2010 yılında tamamladı. Böylece 2010’da 252 milyon TL olan ciro, 2012’de 413 milyon TL seviyelerine çıktı.

GÜNEYDOĞU'YA YATIRIM GÜNDEMDE!

Pakpen’in global bir oyuncu olmak için 1 milyar dolar ciro barajına ulaşması, bunun için de pazara yakın noktalara yatırım yapılması gerektiğini söyleyen Münir Yıldırım, “Irak pazarına yakınlığı ve cazip teklifler nedeniyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de yatırım yapabiliriz. Şartlara bakacağız, uygun koşullar olursa neden olmasın” diyor.

FONLARLA GÖRÜŞMELERİMİZ OLDU

Yeni yatırımlar için ilave sermaye desteğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Yıldırım sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu konuda halka arz bir fırsat. Konuyla ilgili çalışmalara başladık. Son dönemde Türkiye’ye ilgi gösteren fonlarla da görüşmelerimiz oldu, olmaya da devam ediyor. Stratejik yatırımcılar da geldi, ancak biz büyük ortak olmaya devam etmek istediğimiz için stratejik ortaklık görüşmelerinden netice alamadık.” (Ekonomist)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler