FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 2,67'nin altına indi

Dolar endeksi 96.312 ile bir ayın en düşük seviyesine indi. Dolar/TL de bankalararası piyasada 2,67'nin altına geriledi.

Dolar 2,67'nin altına indi

ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) beklenen faiz artışlarının ötelenebileceğine ilişkin beklentilerin yarınki karar metni ile daha da destekleneceği beklentisi ile dolar değer kaybederken dolar/TL de tarihi zirvelerden uzaklaştı. Cuma günü 2,7435'e kadar yükselerek rekor kıran, dün akşam 2,70'li seviyelerde işlem gören dolar/TL bugün 2,67'nin altına indi. İki haftanın en düşük seviyesine gerileyen kur en düşük 2,6652'yi gördü.
Dolar endeksi 1 ayın en düşüğünde

Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi 96.312 ile bir ayın en düşük düzeyine geriledi.

Uzmanlar son dönemde açıklanan zayıf ekonomik veriler ve ihracatı zorlaştıran dolardaki değer artışının ardından yarın sona erecek Fed toplantısında para politikasının duruşunda değişiklik kararı alınacağını düşünmüyorlar. Doların 12 yılın zirvesini görmesi ardından Fed öncesi yaşanan küresel değer kaybı TL üzerindeki dış baskıları azaltsa da yaklaşan seçim ve TCMB'nin TL'deki değer kaybını zayıflatmadaki etkinliğine ilişkin soru işaretleri TL üzerinde iç baskı unsurları olmaya devam ediyor.

En çok TL eridi

Türk Lirası'ndaki yılbaşından bu yana dolar karşısında yaşanan değer kaybı yolsuzluk sorunlarıyla uğraşan Brezilya'yı da geride bırakarak, yüzde 13 civarında seyretti. Türk Lirası ile en çok karşılaştırılan para birimlerinin başında gelen Güney Afrika randı ise sadece yüzde 4 civarında değer kaybetti.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**

Serbest piyasa

, döviz çevir, döviz çevirici**

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler