FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 3 liraya dayandı

Dolar/TL paritesi 2,99 seviyesinin üzerine çıkarak 2,9970 TL'yi gördü. Borsa ise 70 bin seviyesinin altına geriledi.

Dolar 3 liraya dayandı

Piyasalar yarın başlayıp, Çarşamba günü karar açıklayacak olan ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararı öncesinde hareketlendi.

Geçtiğimiz haftanın son iki işlem gününde yüzde 6'ya yakın bir düşüş yaşayan Borsa İstanbul (BİST), bugün de yüzde 1'i aşan bir değer kaybı gerçekleştirdi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesinde dolarda yaşanan yükselişin yarattığı baskıyla satışa dönen piyasada endeks 70000 seviyesinin altına sarktı.

Borsa İstanbul, günü 971 puan (yüzde 1,38) kayıpla 69.308 puandan kapandı.

Güne 2,96 seviyesinin üzerinde başlayan dolar ise, bir ara 2,95 seviyesinin altına indikten sonra yeniden yükselişe geçti ve 2,99'un üzerine çıktı.

2,9970'i gören kur, piyasaların kapanış saatleri itibariyle 2,9890 TL seviyelerinde hareket ediyor.

Altında sert düşüş

Altının onsu yüzde 1'e yakın değer kaybıyla 1.066 dolar seviyesine kadar geri çekildikten sonra şu dakikalarda kayıplarının önemli bir kısmını telafi ederek 1.072 dolar seviyelerine çıktı.

Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı ise dolar/TL'deki yükselişin, altının ons fiyatındaki düşüşle dengelenmesi nedeniyle yatay bir seyir izliyor. Şu dakikalarda altının gramı 103,10 lira, çeyrek altın 171 lira, Cumhuriyet altını ise 695 liradan satılıyor.

KRİTİK TOPLANTI YARIN BAŞLIYOR Fed toplantısı yarın başlayacak ve 16 Aralık'ta sonuçlanacak. Fed öncesi ise iç piyasada jeopolitik gelişmeler ve veri gündemi izlenecek. İç piyasada bugün izlenecek bir veri bulunmazken dış piyasada saat 1200'da açıklanacak Ekim ayına ilişkin Euro bölgesi sanayi üretimi takip edilecek. Yarın ise iç piyasada işsizlik verileri, Hazine ihaleleri ve bütçe gerçekleşmeleri takip edilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler