FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 8 ayın dibinde

ABD'de bütçe görüşmelerinden sonuç çıkmazken dolara olan güven hızla eriyor.

Dolar 8 ayın dibinde

ABD’de bütçe görüşmelerinden sonuç çıkmamış olması hükümetin ikinci günde de kapalı olması ve yaklaşan borç tavanı ile dolar eriyor. Başta euro olmak üzere gelişen ülke kurları karşısında da önemli değer kaybı yaşayan dolar yeni dünde erimeye devam ediyor.

Hükümetin sonuca ulaşamaması ile son 8 ayın en düşük seviyelerine gelinirken dolar endeksi yüzde 0.2 daha gerileyerek 79.83 seviyesinde.

Dün ECB Başkanı Draghi’nin açıklamaları ve İtalya’da hükümet krizinin çözülmüş olması ile euro dolar karşısında güç kazanıyor. Ocak’tan bu yanan görülen en yüksek seviyelere gelinirken sabah saatlerinde 1.3608 seviyesi hakim.

Dolar Japon Yen’i karşısında da eriyor. Abe’nin 5 trilyon dolarlık teşvik paketi ile güç kazanan Yen sabah Asya işlemlerinde 97.63 seviyesine geldi. Yen euro ise 132.85’e geldi.

Boehner ve Obama’nın dün yapılan görüşmelerde de sonuç alamaması FED’in elini zor soktuğu ve azaltım konusun Aralık’tan önce ele alamayacağı düşüncesi ile 10 yıllıklarda yüze 2.62 seviyesine gerileme takip ediliyor. Dün gün içinde faiz yüzde 2.59’u görerek 7 haftanın en düşük seviyeleri test edildi.

Dolar gelişen ülke kurları karşısında da eriyor. Dün yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması sonrasında yeni günde Asya Pasifik kurlarında dolar karşısında değer artışı takip ediliyor. FED’in para musluklarını erken kesmeyeceği algısı ile Malezya ringgiti değer kazancında başı çekiyor. Yüzde 0.8 değer kazanan kur 3.2027 seviyesine gelirken 19 Eylül’den bu yanan en yüksek seviyeye geldi. Ringgit Eylül genelinde yüzde 0.8 değer kazandı.

Hint rupisi son iki haftanın zirvesine çıkarken, sabah saatlerinde kur 61.92 seviyesine geldi. Yüzde 0.9’luk artış ile 19 Eylül’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Son üç ayda kurda yaşanan dalgalanma yüzde 15.04’ü buldu.

Tayvan doları son 5 ayın zirvesine yükseldi. Tayvan’da otoritelerinde piyasa dolar satması ile Mart 2012’den bu yana en yüksek kapanışını yapan kurda yeni günde 29.435 seviyesinde.

İçeride de TL’nin değer kazandığı görülüyor. Sabah Asya işlemlerinde 1.9973 seviyesine gelinirken sepet kur ise 2.3576 seviyesinde.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler