FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar haftaya nasıl başladı?

Geçen hafta uluslararası piyasalardaki hareketliliğe bir de AP'nin Türkiye kararı eklenince dolar rekor kırmıştı. Dolar yeni haftaya düşüşle başladı ve ilk işlemlerde 3,42 TL'nin altına geriledi.

Dolar haftaya nasıl başladı?

Gözler ABD'de bu hafta açıklanacak olan büyüme verilerine çevrilmişken dolarda yükseliş durdu, düşüş başladı.

Merkez Bankası'nın geçen hafta gerçekleştirdiği faiz artışından sonra gerek küresel gelişmeler gerekse Türkiye'ye özgü nedenlerle dolar/TL tarihi zirvelerini her gün yenileyerek 3.4760'a kadar yükselmişti.

Cuma günü 3.46 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah aynı saatte 3,4200/3,4240 seviyesinden işlem gördü. Art arda yedi ay faiz koridorunun üst bandını indirdikten sonra geçen ay kısa vadeli tüm faizleri sabit tutan Merkez Bankası (TCMB) Kasım ayında ise politika faizini 50 baz puan, faiz koridorunun üst bandını ise 25 baz puan artırdı.

Uzmanlar, dolardaki küresel güç kaybıyla birlikte dolar/TL'de bir miktar iyimserliğe yer açıldığını geçen hafta faiz artışı gerçekleştirilmesinin de bunu destekleyen unsurlar arasında yer aldığını TCMB'nin likidite adımlarının yakından takip edildiğini belirttiler. Ayrıca dolar/TL'de yaşanan düşüşe karşın Türkiye'ye özgü endişelerin henüz son bulmadığına da dikkat çektiler.

Euro ise 3,6430 seviyelerinden işlem görüyor.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler