FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar? 23 Ekim dolar kuru yorumları

Dolar/TL ne kadar ? MHP lideri Devlet Bahçeli'nin AK Parti ile yerel seçimde ittifak yapmayacağını açıklamasıyla birlikte dolar kurunun 5,8423'ü görmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik mesajları ve Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'nın devam edeceğine yönelik mesajı doları yeniden aşağıya çekerek 5,7942 seviyesine geriledi

Dolar ne kadar? 23 Ekim dolar kuru yorumları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki ittifak açıklamaları sonrasında yönünü yukarı çeviren dolar/TL 5.87 seviyesine kadar çıktı. Kur, dünkü kapanışa göre yüzde 3'ün üzerinde prim yaptı. Euro/TL de benzer şekilde yüzde 3 yükselişle 6.73'ün üzerine yükseldi. Borsa ise yüzde 2'nin üzerinde düşüşle 92.300 seviyelerine geriledi. BIST bugün en yüksek 94.400 seviyesini görmüştü. Aşağı yönlü harekette ise en düşük 92.344 seviyesi test edildi.

Siyasi tansiyonun artmasıyla piyasaların ilk reaksiyonu sonrası yeniden kısmi gevşeme görüldü. Dolar/TL, 5.79 seviyelerine geri çekildi. Borsa ise 93 binin üzerinde...

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Parti olarak 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "MHP ile son dönemde af, erken emeklilik, Öğrenci Andı'nda farklı düşünüyoruz. Kimseyi kişisel olarak hedef almamız söz konusu değil. Milletimizin bize emaneti olan Cumhur İttifakını, günlük siyasi tartışmalarının üzerinde tutmakta da kararlıyız.
Mademki yerel seçimlerde biz yolumuza diyorlar, biz de herkes kendi yoluna deriz" değerlendirmesini yaptı.

TCMB FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Reuters'ın 15 kurumun katılımı ile yaptığı ankete göre TCMB'nin 25 Ekim'de sonuçlarını açıklayacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında TL'deki değer kayıplarının bir süredir durması ve bankanın son dönemde gerçekleştirdiği kuvvetli sıkılaştırmanın etkinin görülmesi adına politika faizini sabit tutması bekleniyor.

Bankacılar piyasalarda bir faiz artışı fiyatlanmadığı için beklentilerin aksine bir adımın ya da kuvvetli mesajların TL'de sert hareketleri beraberinde getirebileceğini belirtiyorlar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler