FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar/TL güne 7,14'ten başladı

Tarihi seviyelerini 7,27'nin üzerine taşıyan dolar/TL, haftanın son gününe 7,14 seviyesinden başladı. Küresel piyasalarda bugün açıklanacak olan ABD'de tarım dışı istihdam verilerinin izlenecek.

Dolar/TL güne 7,14'ten başladı

Dolar/TL koronavirüs dönemindeki baskıyla birlikte dün test ettiği yeni tarihi zirsinden BDDK'nın 3 yanbancı bankayı bir bacağı TL olan döviz işleminden men kararı ardından sert geriledi.

Dolar/TL dün 7.2690 ile tarihi zirvesini test etti. BDDK kararı sonrası ise kur sert geriledi. Dolar/TL 7.0555'e kadar geriledikten sonra bu sabah saat 13:50'da 7.10 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL'de, 13 Ağustos 2018'de de 7,24 seviyesi görülmüştü.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) dün yurtdışında kurulu BNP Paribas, Citibank ve UBS'in TL yükümlülüklerini yerine getiremediğini, bu bankalar ile bir bacağı TL olan döviz işlemi yapılmayacağını açıkladı.

BIST 100 GÜNE ARTIDA BAŞLADI

Borsa İstanbul'da BİST 100 Endeksi, dünya borsalardaki pozitif havanın etkisiyle güne
yüzde 0,82 artışla 99 bin 201 puandan başladı

PİYASALARIN GÖZÜ ABD İSTİHDAM VERİSİNDE

Küresel piyasaların gözü bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan ABD istihdam verisinde olacak. Ekonomistler, ABD'de işsizlik oranının yüzde 16 düzeyine ulaşacağını ve bir aylık istihdam kaybının ise 22 milyon civarında gerçekleşmesini bekliyor.

ALTIN FİYTALARI 2 HAFTANIN ZİRVESİNE YAKIN

ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde yatırımcıların güvenli liman arayışları yine altın fiyatları yukarı çekti. Bugün açıklanacak istihdam rakamlarının koronavirüsün ABD ekonomisine etkisi konusunda karanlık bir tablo ortaya koyacağı endişeleri bir kısım yatırımcının altına yönelmelerine neden oldu.

ABD'de tarım dışı istihdamın Nisan ayında 22 milyon gibi rekor bir düşüş gösterdiğine işaret etmesi beklenen veri öncesi uluslararası piyasalarda spot altın 1.720 dolar/ons seviyesini gördü. Saat 09.30'da spot altının ons fiyatı 1.718 dolar seviyesindeydi.

Ancak analistler, altına yatırımcıların daha büyük ilgi göstermesi için 1.750 dolar/ons seviyesinin geçilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler