FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ve euro ne kadar oldu? Güncel dolar ve altın fiyatları

Tarihi zirveyi gören dolar ve euro kaç lira oldu? ABD ile Çin arasındaki kriz ve Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddiaları üzerine dolar dün rekor kırdı. İstanbul serbest piyasada dolar bugün, 4,0600 liradan, avro 4,9680 liradan güne başladı. 6 Nisan 2018 Cuma güncel dolar, euro ve çeyrek altın altın fiyatları haberimizde.

Dolar ve euro ne kadar oldu? Güncel dolar ve altın fiyatları

Son haftalarda sert yükseliş yaşayan dolar/TL dün 4.04'ü aşarak yeni tarihi zirvesini test etti. TL dolar karşısında yüzde 1'i aştın değer kaybederek gelişmekte olan ülke para birimleri arasında açık ara en çok değer kaybı yaşanan para birimi oldu.

DOLAR VE EURO KAÇ LİRA?

Kapalıçarşı'da 4,0540 liradan alınan dolar, 4,0560 liradan satılıyor. 4,9610 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 4,9630 lira olarak belirlendi. Euro/TL de 4,9776 seviyesi ile akşam saatlerinde yeni rekorunu gördü. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 4,0360 lira, avronun satış fiyatı ise 4,9470 lira olmuştu.

İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları saat 09.30 itibarıyla şöyle:

dolareuro

ÇEYREK ALTIN NE KADAR? - GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 173 lira seviyelerinde dengelendi. Dün, dolar kurundan bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,82 değer kazancıyla 172,8 liradan tamamladı.

Gram altın, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,1 değer kazancıyla 173 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 284 lira, Cumhuriyet altını da 1.157 liradan satılıyor.

Sabah saatlerinde Asya piyasalarında 1.334 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 1.324 dolardan işlem görüyor.

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ?

Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece 4,0589'a kadar çıkan kur rekorunu tazeledi. Bu yılın başından beri Amerikan Doları'na karşı yüzde 6,71 değer kaybeden Türk Lirası, gelişmekte olan para birimleri arasında en kötü performansı gösteren dördüncü para birimi.

Analistler kurun yükselişini merkez bankasının enflasyon ile mücadelede başarısız kalmasına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın para politikasını eleştirmesine bağlıyor.

Aynı zamanda Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine dair söylentiler de kurdaki kırılganlığı artırdı. Ancak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bu iddianın doğru olmadığını söyledi.

PİYASALARDA BUGÜN

AA Finans Analisti İslam Memiş, piyasaların bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporuna odaklandığını kaydetti. İstihdam raporunda ortalama saatlik kazançlar verisinin önemli olduğunu ifade eden Memiş, "Açıklanacak olan verilerin, ABD’nin enflasyonu ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı üzerinde etkili olması bekleniyor. " değerlendirmesinde bulundu.

Memiş, dolar endeksinin değer kazanmasının, altının ons fiyatındaki yükselişin sınırlı kalmasına neden olduğunu belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.320 doların destek, 1.335 doların ise direnç konumuna geldiğini söyledi.

Yurt içi piyasalarda bu hafta dolar kurunun ve altının gram fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğünü anımsatan Memiş şunları kaydetti:

"Biz altının gram fiyatından çok dolar kurunu takip ettiğimizi belirtmek isteriz. Döviz kurlarında beklediğimiz geri çekilmeler, altının gram fiyatında sert düşüşlere neden olabilir. Altının gram fiyatının, 173 lira seviyesinden 168 liraya kadar gerileyebileceğini tahmin ediyoruz."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler